Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jihlava by měla mít koncem roku 2018 koncepci dopravy ve městě za 2,5 milionu korun

Projekt Jihlava (ne)jede, který připravuje jihlavská radnice, by měl zlepšit dopravu ve městě a vyřešit její slabé stránky. Konečný návrh takzvaného plánu mobility, který by měl cestování po městě rozvíjet v souvislostech u všech druhů dopravy najednou, by měla mít radnice k dispozici koncem roku 2018. Novinářům to řekl projektový manažer Daniel Šesták ze společnosti Mott MacDonald CZ.

„Existence koncepce dopravy je předpokladem k případnému zisku dotací z evropských fondů,“ poznamenal primátor Rudolf Chloupek (ČSSD). Do projektového týmu jsou zapojeni hlavně pracovníci magistrátu. „Zapojení místních odborníků se už osvědčilo i v jiných městech. Lépe vnímají místní problémy,“ uvedl Šesták.

Vedle odborníků se k dopravním problémům ve městě může vyjádřit i veřejnost. Až do konce září mohou lidé psát své názory na webovou aplikaci a koncem září také přímo v ulicích města na akcích Týdne mobility. Letos v listopadu vznikne analýza dopravních problémů. V červnu 2018 dostanou zastupitelé koncept návrhu dopravního plánu, který budou schvalovat v prosinci.

Plán mobility by měl podle Šestáka obsahovat seznam projektů oprav silnic, stavby cyklostezek či lávek pro pěší a dalších konkrétních opatření na příštích 12 let s uvedením doby realizace, nákladů a zodpovědné instituce.  Magistrát vyčlenil na plán mobility v rozpočtu 2,5 milionu korun.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky koncepce, Jihlava (ne)jede, plán, cyklostezky, opravy, doprava, Jihlava, Rudolf Chloupek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava by měla mít koncem roku 2018 koncepci dopravy ve městě za 2,5 milionu korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.