Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové Veselí připravuje stavbu obchvatu, o němž se zmínil prezident Zeman

Nové Veselí připravuje stavbu pět kilometrů dlouhého silničního obchvatu, který by vyvedl tranzitní dopravu i ze sousední vsi Budeč. Po svém zvolení se za obchvat přimluvil i prezident Miloš Zeman, který ve Veselí tráví dovolené.

Obchvat by měl stavět kraj, podle loni uzavřené dohody se ale napřed měl městys postarat o první část přípravy. To už je splněno. Městys se už předběžně dohodl s majiteli na výkupu pozemků pro obchvat a připravil dokumentaci pro územní rozhodnutí, které by podle starosty mohlo být za měsíc. „Vydáním územního rozhodnutí jsme splnili a přesouvá se to na kraj,“ řekl Zdeněk Křivánek, starosta obce.

Novým Veselím prochází silnice II. třídy mezi Jihlavu a Žďárem nad Sázavou. Zástupci kraje dříve uváděli, že se Veselí dočká obchvatu, jen pokud na něj kraj sežene dotaci. Zatímco ale městys s přípravami pokročil, některé jiné plánované silniční stavby v kraji označované za důležitější brzdí spory o vedení trasy nebo výkupy pozemků. Evropský dotační program bude otevřen do roku 2020.

Foto www.noveveseli.cz | Zdroj ČTK

Štítky Nové Veselí, Miloš Zeman, Budeč, Zdeněk Křivánek, Jihlava, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové Veselí připravuje stavbu obchvatu, o němž se zmínil prezident Zeman | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.