Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Parkoviště v lokalitě Havaj na Dušičky nebude

Když se v létě letošního roku bouraly sociální byty na okraji Jihlavy, všichni očekávali, co se s uvolněným prostorem bude dít dál. Místo, kterému nikdo z místních neřekne jinak než Havaj, však nadále zeje prázdnotou.

Toto území bude řešeno komplexně v rámci budování vnitřního okruhu. Počítá se zde i s vybudováním parkoviště pro ústřední hřbitov,“ sdělil náměstek primátora pro dopravu Jaroslav Vymazal. Projektová dokumentace k parkovišti však zatím neexistuje. Podle sdělení magistrátu se na ní začne pracovat až v příštím roce, kdy je na projekt nárokováno v rozpočtu 300 tisíc korun.
V územním plánu Jihlavy je tento prostor pro parkoviště vyhrazený už od roku 2001. Téměř stejná plocha pro parkoviště je i v návrhu nového územního plánu, který by se měl schvalovat příští rok. Je tedy zvláštní, že město dosud nemá žádný projekt, který by parkoviště řešil.

Nabízí se úvaha alespoň na dočasnou úpravu plochy vysypáním „pár tatrovek štěrku“ a následným uválcováním. „Nikdo ale neví, jaké je podloží stávající vzešlé trávy, jestli tam nejsou nějaké sítě či dráty,“ dodává Ján Tinka, vedoucí jihlavského odboru dopravy, který by takovou úpravu měl v kompetenci.

Na letošní Dušičky tedy na Havaji zaparkovat sice můžete, ale pouze na vlastní nebezpečí. Celé okolí ústředního hřbitova bude opět v obležení. I na stání u hřbitova existují normy. Pro hřbitov samotný by podle nich bylo zapotřebí parkoviště s minimální kapacitou 133 stání.

Na ústředním hřbitově je nyní cca 8 100 hrobů. Lidem, kteří na většinu z nich přijedou právě na Dušičky, je nyní částečně k dispozici parkovací plocha před paneláky U Hřbitova 42-48. Parkoviště ale slouží převážně lidem bydlícím na sídlišti U Hřbitova. Kapacita je pouhých 29 míst. Při cestě na hřbitov se tedy obrňte trpělivostí.

Foto: www.google.com, redakčně upraveno 

Štítky Havaj, Dušičky, hřbitov, Jihlava, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště v lokalitě Havaj na Dušičky nebude | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.