Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Třebíč se dočká otevření nového mostu přes řeku Jihlavu. Vypadá to na 22. duben

Práce na stavbě mostu přes řeku Jihlavu v Třebíči na silnici II/351 spojující město s židovskou čtvrtí finišují. „Jakmile budou položeny asfaltové vrstvy, dokončeno vodorovné a i svislé dopravní značení a osazeny bezpečnostní prvky, jsme připraveni most v režimu předčasného užívání zprovoznit. Jako reálný termín vidíme 22. dubna, ale poslední slovo bude mít místní speciální stavební úřad a policie ČR,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

Nový, cca čtyřicet metrů dlouhý jednopólový most bude širší, vznikl prostor pro rozšíření vozovky o jeden jízdní pruh. Římsy mostu jsou z bílého betonu opatřené příčnou striáží, zábradlí je kované a nově bude most osazen zdobným veřejným osvětlením. Na nový most se těsně před dokončením vrátí socha svatého Jana Nepomuckého, která je nyní uložená v depozitáři. Dojde i k rekonstrukci schodiště na kraji mostu ve směru k bazilice svatého Prokopa, na které byl stejně jako na ostatní obklady použit čistě regionální materiál – hornina durbachit.

ČTĚTE TAKÉ: Na třebíčském mostě přes Jihlavu se chystá napojení nábřežních zdí. V provozu bude v dubnu 

Demolice a stavba nového mostu začala loni na jaře, dokončení bylo naplánováno ještě na závěr loňského roku, z důvodu časové tísně byl termín o cca čtyři měsíce posunut. Nový most za cca 50 milionů korun zaplatil Kraj Vysočina ze svého rozpočtu.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Třebíč, Jihlava, Kraj Vysočina, Jan Hyliš, Policie České republiky, Jan Nepomucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč se dočká otevření nového mostu přes řeku Jihlavu. Vypadá to na 22. duben | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.