Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Měšína na Jihlavsku je neprůjezdný most přes D1. O víkendu bude zbourán

U Měšína na Jihlavsku bude od středy uzavřen most nad dálnicí D1, po němž vede krajská silnice druhé třídy. Stavbaři most o víkendu zbourají a na jeho místě postaví nový dálniční nadjezd. Auta se budou tomuto úseku vyhýbat po objízdné trase až do podzimu. Vyplývá to z údajů, které zveřejnili jihlavský odbor dopravy a vedoucí stavby.

Přestavba mostu u Měšína je součástí modernizace D1 mezi Jihlavou na 112.  kilometru a Velkým Beranovem na 119. kilometru. Po mostě vede silnice II/352 mezi Polnou a krajskou Jihlavou. Starosta Měšína Aleš Lancman řekl, že most bude pro auta uzavřen od středečních 7:00. „Musíme jenom doufat, že bude co nejdříve postavený nový,“ uvedl.

Objízdná trasa pro vozidla do 12 tun hmotnosti povede přes Ždírec a Střítež na silnici I/38 směřující do Jihlavy, dlouhá bude 14,6 kilometru. Rozdíl mezi objížďkou a přímým směrem bude pro obyvatele Měšína pět kilometrů, uvedl starosta. Problém podle něj může nastat na křižovatce se silnicí číslo 38 u Stříteže, která nemusí stačit hustší dopravě; mohly by se tam tvořit kolony. 

Pro těžká nákladní auta je stanovena objízdná trasa měřící 26 kilometrů, která vede na silnici I/38 přes Polnou a Dobronín. Podle údajů jihlavského odboru dopravy je uzavírka silnice přes dálniční nadjezd u Měšína povolena do 22. září.

Přestavba mostu ztěžuje dopravu také v Třebíči. Podklášterský most přes řeku Jihlavu v centru je uzavřen od loňského jara. Stavební práce měly skončit v prosinci, ale protáhly se. Kraj Vysočina, který je investorem stavby, minulý týden oznámil, že most by mohl být uveden do předčasného užívání 1. Května (tomto jsme vás informovali ZDE).

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Měšín, okres Jihlava, silnice, Jihlava, Dálnice D1, Polná, Střítež, Velký Beranov, Ždírec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Měšína na Jihlavsku je neprůjezdný most přes D1. O víkendu bude zbourán | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.