Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po novém žďárském obchvatu se začne jezdit v listopadu

Centru Žďáru nad Sázavou se konečně odlehčí. Otevření první části plánovaného městského obchvatu je totiž plánováno na druhou polovinu listopadu. O tuto investici se kromě Ředitelství silnic a dálnic zasloužila i žďárská radnice.

Po novém úseku silnice I/19, která umožní odvést část tranzitní dopravy z centra Žďáru nad Sázavou, začnou auta jezdit v listopadu. ČTK to dnes řekla Marie Tesařová, ředitelka jihlavského Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nová komunikace bude dlouhá kolem 1,5 kilometru a bude sloužit jako první část městského obchvatu. Státní ŘSD nese hlavní díl stavebních nákladů, další práce zajišťuje radnice.

Po nové části hlavního tahu číslo 19 budou auta jezdit ve směru od Nového Města na Moravě na Brno a na Jihlavu. Její otevření je podle Tesařové zatím naplánováno na 23. listopadu. Své práce bude mít do té doby hotové i radnice. „Město v tom úseku, který má na starosti, rozhodně nebude pozdě,“ řekl žďárský místostarosta Josef Klement (KDU-ČSL).

ŘSD platí stavbu 882 metrů úplně nové komunikace ke vsi Mělkovice a úpravu navazujících křižovatek, což bude stát 49 milionů Kč bez DPH. Tyto práce od dubna provádí firma Skanska. Stavbaři musejí řešit problémy s dopravou na navazujících křižovatkách, které nebylo možné zavřít. „Byly tam i trošku větší sanace, než se předpokládalo, tam je to taky zdrželo, ale počasí bylo celkem dobré a stíhají to,“ doplnila Tesařová k průběhu stavebních prací.

Žďárská radnice zajišťuje zvýšení únosnosti navazující místní silnice. Jde o úsek dlouhý přes 600 metrů mezi ulicemi Brněnská a Jamská Práce za 7,5 milionu Kč bez DPH dělá firma Colas.

Na Vysočině se už letos dočkala obchvatu vesnice Příseka na Jihlavsku. Po třech kilometrech nové silnice II/405 auta jezdí od 14. září. Investorem této akce za 167 milionů Kč byl kraj.

Zdroj: ČTK

Štítky Žďár nad Sázavou, Ředitelství silnic a dálnic, radnice, silnice, Josef Klement, KDU-ČSL, Brno, Skanska, Colas, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po novém žďárském obchvatu se začne jezdit v listopadu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.