Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Provoz na dálnici D1 u Velké Bíteše omezí o víkendu stavba nadjezdu

Provoz na dálnici D1 mezi exity 162 Velká Bíteš a 168 Devět křížů bude o víkendu omezen, protože tam budou stavaři osazovat nosníky nového dálničního nadjezdu. V noci na neděli bude úplně uzavřen jízdní pás směrem na Brno a doprava bude vedena po objízdné trase přes Velkou Bíteš, sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Úplná uzavírka pravého pásu potrvá od sobotních 22:00 do 6:00 v neděli.

„Vzhledem k zlepšujícímu se počasí může být již tento týden zahájena příprava na letošní modernizaci dálnice,“ uvedl mluvčí. V průběhu příštího měsíce podle něj budou postupně obnoveny stavební práce na čtyřech rozpracovaných úsecích dálnice. Nově bude modernizace zahájena v úsecích Ostředek - Šternov, Hořice - Koberovice a Velké Meziříčí - Lhotka.

Mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži začnou v sobotu na D1 platit omezení v dopravě už od 08:00, kdy budou uzavřeny levé pruhy v obou jízdních pásech, a to v místě středového pilíře nadjezdu.

Pro úplnou uzavírku pravého pásu dálnice byla podle Rýdla vybrána noc na neděli, kdy je nízká intenzita dopravy. Auta budou z dálnice sjíždět na 162. kilometru na silnici I/37 přes Velkou Bíteš a dále pojedou po silnici II/602. Na dálnici se vrátí na 168. kilometru u Devíti křížů. Ve směru na Prahu bude na dálnici ve stejné době uzavřen levý jízdní pruh.

Podle údajů ŘSD bude stavba nadjezdu ukončena v průběhu roku při modernizaci levého jízdního pásu. Doprava bude v té době vedena v obou směrech po druhé polovině dálnice.

Stavební práce na D1 mezi Velkou Bíteši a Devíti kříži začaly loni v dubnu.  Stavaři už dokončili modernizaci pravého jízdního pásu. Celý tento opravovaný úsek by měl být zprovozněn v září 2017. Za opravy 5,4 kilometru dálnice ŘSD zaplatí 685 milionů korun bez DPH. Stavbu provádí sdružení firem Alpine Bau Cz, OHL ŽS a Eurovia CS.

Autoři | Foto www.ceskedalnice.cz

Štítky dálnice, Velká Bíteš, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, doprava, Brno, OHL ŽS, Eurovia CS, ALPINE Bau CZ, Ostředek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D1 u Velké Bíteše omezí o víkendu stavba nadjezdu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.