Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Řidič havaroval na dálnici D1, po nehodě nadýchal více než tři promile

Rozum stát zůstává nad chováním řidiče, který havaroval v neděli na dálnici D1 na 113 kilometru ve směru na Brno. Dvaapadesátiletý řidič Octavie s českou registrační značkou nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do ocelových svodidel. Řidič po nehodě nadýchal více než tři promile.

„Od svodidel se osobní vozidlo odrazilo a zůstalo stát po dopravní nehodě v pravém jízdním pruhu, otočené přední částí do protisměru jízdy. Řidič cestoval ve vozidle sám. Ke zranění řidiče při dopravní nehodě nedošlo. Řidič se podrobil odbornému měření na přítomnost alkoholu v dechu,“ shrnula mluvčí policie Dana Čírtková.

První dechová zkouška ukázala 2,65 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měly také obě opakované dechové zkoušky, když nadýchal hodnotu 3,03 a 3,10 promile alkoholu v dechu.

„Řidič se podrobil ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve. Policisté zadrželi muži jeho řidičský průkaz, omezili ho na osobní svobodě a následně umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté věci zahájili úkony trestního řízení,“ dodala mluvčí.

Řidič je teď podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehoda v místě omezila provoz a za nehodou se tvořila kolona. Krátce po sedmnácté hodině bylo místo průjezdné bez omezení a kolony se rozjely.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky nehoda, dálnice D1, dopravní nehoda, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič havaroval na dálnici D1, po nehodě nadýchal více než tři promile | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.