Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Rekonstrukce Lidické ulice v Havlíčkově Brodě finišuje. Silnice se otevře do konce měsíce

Rekonstrukce zhruba pětikilometrového úseku Lidické ulice v Havlíčkově Brodě jde do finále. Ředitelství silnic a dálnic zahájilo práce počátkem července. Hotovo by mělo být ale už v nejbližších týdnech. Nadále tedy pokračuje úplná uzavírka a motoristům jsou k dispozici vyznačené objízdné trasy.

„Se začátkem tohoto týdne už započaly pokládky asfaltových vrstev na zcela rekonstruované vozovce. S pokládkou asfaltu počítá plán až do pátku 18. října. Následovat budou dokončovací práce. Stavební operace se drží schváleného harmonogramu a všechny dosavadní dílčí termíny byly ze strany zhotovitele splněny,“ shrnul Jiří Veselý z ŘSD. 

Technici průzkumem zjistili, že vozovka vykazuje nadstandardní množství poruch. „Jde například o vyjeté koleje, které už přešly do stádia plošných deformací s konstrukčními poruchami. Z větší části na tom má podíl dopravní zatížení, které v těchto místech dosahuje intenzity více než 12 500 vozidel denně, z toho zhruba třetinu tvoří nákladní doprava a kamiony,“ dodal Veselý. Z toho důvodu došlo ke kompletnímu odstranění vrstev vozovky a zeminy. Silnice by po rekonstrukci měla být dimenzována na náročný provoz.

Cena rekonstrukce se podle aktuálních čísel bude pohybovat kolem 70 milionů korun bez DPH. Její zprovoznění je naplánováno na konec tohoto měsíce.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky rekonstrukce, Jiří Veselý, Ředitelství silnic a dálnic, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Lidické ulice v Havlíčkově Brodě finišuje. Silnice se otevře do konce měsíce | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.