Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přes opravený most u obce Kámen na silnici I/38 se už může jezdit. Vydržet má příštích 100 let

Kompletně zrekonstruovaný most uvedlo do provozu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na silnici I/38 u obce Kámen na Havlíčkobrodsku. Má nosnost 900 tun a jeho životnost je odhadována až na 100 let. S opravou mostu se začalo v červenci. Jednalo se o zakázku za 27,74 milionů korun bez DPH.

Aktuálně zbývá ještě dokončit drobné terénní úpravy, které už na provoz nebudou mít vliv. Následně se rozebere mostní provizorium, po kterém byla po celou dobu trvání stavební operace vedena veškerá doprava.

„Most přes Lučický potok u obce Kámen denně využije 8 500 vozidel. Z toho přibližně jednu třetinu tvoří nákladní auta a kamiony. Nový most je 16,5 m dlouhý a 7,35 m široký. Koryto potoka uvnitř mostu bylo odlážděno kamennou dlažbou do betonu. Na březích koryta byla provedena úprava, která je vyhovující pro pohyb migrujících živočichů," informoval mluvčí ŘSD Jan Rýdl

Starý most byl již na konci své životnosti. Diagnostika u něj prokázala celou řadu vad. Navíc je tato trasa plánována pro přepravu těžkých komponent pro dostavbu JE Dukovany, což vyžaduje násobně vyšší nosnost mostu. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o jeho výměně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava mostu, rekonstrukce mostu, nový most, Kámen, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes opravený most u obce Kámen na silnici I/38 se už může jezdit. Vydržet má příštích 100 let | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.