Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

ANKETA: Na sídlišti Za Prachárnou začínají vznikat modré zóny. Bude to na čas poslední lokalita

Od šesti hodin ráno se v úterý prvního října značí modré zóny na sídlišti Za Prachárnou. Dělníci mají na práce maximálně dva dny, ulice s hotovým vodorovným značením budou postupně uvolňovat pro parkování.

Změn v lokalitě bude více, budou tam také zavedené jednosměrky a řidiči tak budou muset sledovat dopravní značení. To se na facebookové stránce setkalo s kritikou. „Bez jednosměrek by nebylo možné na ulicích vyznačit parkovací místa. Navíc, všechna auta stojící podélně v současných obousměrkách porušují zákon,“ reagovalo vedení města. 

Režim pro parkování by měl v této lokalitě být modrý, tedy pro místní obyvatele, a fialový, který je pro dojíždějící. Na takovém místě mohou za padesát korun parkovat až třináct hodin. „Pokud v jednom autě přijede pět kolegů z práce, platí každý z nich jen deset korun,“ poznamenal primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL). Pochpitelně uvítá, když lidé budou jezdit společně a ve městě ubyde aut.

Vítáte nový parkovací režim v Jihlavě, který se vyznačuje modrými zónami?

Celkem hlasovalo98 čtenářů

Nový systém začíná platit také v oblasti nemocnice, kde však žádná parkovací místa „za modrou“ nebudou a rezidenti musí parkovat v okolních oblastech, platí princip květinky.

Po dokončení této lokality budou modré zóny v celé západní části města, magistrát se nyní bude chtít věnovat investicím spojeným s novým systémem parkování. Další zóny tak začnou vznikat pravděpodobně až příští rok na podzim. Vyznačit v Jihlavě všechna místa, kde dávají modré čáry smysl, bude trvat ještě roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky modré zóny, parkování, změny, parkovací systém, Za Prachárnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Na sídlišti Za Prachárnou začínají vznikat modré zóny. Bude to na čas poslední lokalita | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.