Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Na silnici mezi Skuhrovem a Habry se dnes objevily frézy. Po dobu oprav čekají na řidiče semafory

Dnešním dnem začala oprava téměř devítikilometrového úseku silnice I/38 na Havlíčkobrodsku, konkrétně mezi obcemi Skuhrov a Habry. Na řidiče čeká částečné omezení, provoz bude vedený kyvadlově.

Jak informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), na opravovaný úsek dnes vyjely frézy. „Naším cílem je cca 20 % z opravy, což obnáší přibližně 1 600 metrů, zvládnout ještě letos a zbytek pak v příštím roce. Mezi listopadem a březnem je plánována zimní technologická přestávka," informoval regionální mluvčí ŘSD Jiří Veselý. 

Úsek určený k opravě začíná u mostu ev. č. 38-056, který převádí silnici I/38 přes místní ulici Sázavskou a končí křižovatkou se silnicí III/34711 v obci Skuhrov. Podle posledního sčítání dopravy tudy projede denně okolo 9 tisíc vozidel, z toho třetinu tvoří nákladní auta a kamiony.

Podle Veselého jsou opravy nutné, a to z důvodů, které odhalil diagnostický průzkum. Vozovka je porušena hloubkovou korozí, jsou v ní mozaikové a podélné trhliny, vyjeté koleje, výtluky a časté vysprávky. „Dle projektové dokumentace tedy dojde k výměně krytové a podkladní vrstvy vozovky. Práce budou spočívat v odfrézování stávajícího souvrství do hloubky 160 mm a pokládce nového, zároveň budou upraveny krajnice," dodal Veselý s tím, že stavební dělníci budou úsek opravovat po částech, které budou měřit 800 až 900 metrů.

Řidiči musí počítat s částečným omezením provozu, v místě jsou ode dneška semafory. Veselý dodal, že během zimní technologické přestávky bude provoz bez omezení.

Práce vyjdou na více než 150 milionů korun bez DPH, zhotovitelem je Společnost pro výstavbu I/38 Habry – Skuhrov“, což je sdružení společností PORR a.s. a SILNICE ČÁSLAV s.r.o.

Po novém úseku by se řidiči měli poprvé projet počátkem léta 2025.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, silnice, I/38, Habry, Skuhrov, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici mezi Skuhrovem a Habry se dnes objevily frézy. Po dobu oprav čekají na řidiče semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.