Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Krajský soud vyhověl Dětem Země v žalobě podané kvůli obchvatu Třebíče

Brněnský krajský soud zrušil výjimku vydanou krajským úřadem a potvrzenou ministerstvem životního (MŽP) prostředí k plánovanému obchvatu Třebíče. Vyhověl tak žalobě podané spolkem Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu kvůli výjimce ze zákona o ochraně přírody a krajiny.

Rozsudek soud zatím zveřejnil bez odůvodnění, které bude podle mluvčí soudu Kláry Belkovové k dispozici až po písemném vyhotovení rozhodnutí.

Stavbu obchvatu asi za 4,2 miliardy korun připravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). „V tuto chvíli čekáme na doručení písemného vyhotovení soudního rozhodnutí. Jakmile se s ním seznámíme, nabídneme ministerstvu životního prostředí plnou součinnost v řešení této situace. Proces samotné přípravy stavby však tím není přerušen a pokračuje dál, dalšími procesy,“ sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD.

Udělená výjimka, citovaná ve vydaném územním rozhodnutí, naznala převahu veřejného zájmu na stavbě obchvatu před zájmem ochrany přírody ohledně případného zásahu do biotopu zvlášť chráněných druhů živočichů.

Na obchvat Třebíče bylo vydané územní rozhodnutí. Vyjde na 4,2 miliardy korun

Na silniční obchvat Třebíče vydal krajský úřad Vysočiny územní rozhodnutí, zatím nenabylo právní moci, sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Stavbu téměř šesti kilometrů silnice první třídy by ředitelství chtělo...

Soud rozhodnutí MŽP zrušil a věc mu vrátil k dalšímu řízení. Proti rozhodnutí soudu lze podat kasační stížnost.

Na silniční obchvat Třebíče vydal krajský úřad Vysočiny územní rozhodnutí, které ještě nenabylo právní moci. Stavbu téměř šesti kilometrů silnice první třídy by ředitelství chtělo zahájit do tří let.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky obchvat Třebíče, Děti země, silnice, soud, protest, ekologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud vyhověl Dětem Země v žalobě podané kvůli obchvatu Třebíče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.