Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Stavba kruhové křižovatky u sjezdu z dálnice pokračuje, v místě bude kyvadlový provoz

Přestavba problematické křižovatky na Pávově postupuje podle harmonogramu. Příští týden začnou provoz v místě stavby řídit semafory a ještě během září by mohlo být hotovo.

Stavební akce začala letos 10. května. Od té doby se místo změnilo k nepoznání. „V uplynulých dnech byla dokončena pokládka dlažebních kostek na dělících ostrůvcích a dokončeny byly obrubníky. Práce postoupily také na větvi exitu 112 dálnice D1 směr Praha, kde byla kompletně zrekonstruovaná vozovka a také celý systém odvodnění,“ sdělil mluvčí Ředistelství silnic a dálnic Jiří Veselý.

Právě prostor, kterým auta sjíždí z dálnice na Jihlavu a Havlíčkův Brod nebo najíždějí na dálnici směrem na Prahu doznal výrazných změn. Zmizely především náletové dřeviny a místo je tak mnohem přehlednější.

Auta nyní přes stavbu jezdí po již hotové polovině okružní křižovatky. Ve čtvrtek 5. září bude zaveden kyvadlový provoz, který bude trvat 14 dní. Naopak semafory na nedaleké křižovatce Tři věžičky budou v tomto termínu vypnuty.

VIDEO: Stavba nové okružní křižovatky na přivaděči dnes začala. Podívejte se na zahájení prací

Dnes úderem páté hodiny ranní zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) výstavbu nové okružní křižovatky na silnici I/38 na dálničním přivaděči u exitu 112. Jak zaznělo dnes dopoledne na tiskové konferenci přímo v místě stavby, jejím hlavním...

Křižovatka prochází přestavbou s cílem zvýšit bezpečnost provozu. „Každý den tímto místem projede na 12,5 tisíc vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně 30 procent,“ připomněl Veselý. Cena je přes 58 milionů, nová křižovatka by měla být uvedená do provozu už letos v září.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto ŘSD | Zdroj ŘSD

Štítky dálnice, sjezd, dopravní omezení, kruhový objezd, Pávov, přestavba, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba kruhové křižovatky u sjezdu z dálnice pokračuje, v místě bude kyvadlový provoz | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.