Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

V pondělí začnou opravy silnice na Žďársku za 33 milionů. Dopravu zde budou řídit semafory

Se zahájením nového školního roku, tedy v pondělí 2. září, zahájí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) opravu silnice I/37 na Žďársku, konkrétně mezi obcemi Ořechov a Osová Bítýška. Jak ujistil regionální mluvčí ŘSD Jiří Veselý, práce řidiče omezí pouze částečně.

Zobrazení úseku, který od 2. září 2024 projde opravou, foto: ŘSD 

„Jedná se o opravu celkem 3772 metrů dlouhého úseku, konkrétně od začátku obce Ořechov ve směru od Křižanova po začátek Osové Bítýšky. Vozovka zde vykazuje řadu vad. Mimo jiné jsou zde vyjeté koleje, povrchová i hloubková koroze, lokálně se vyskytují olámané krajnice a vozovka je navíc poznamenána i častými vysprávkami," nastínil Jiří Veselý. 

Podle posledního sčítání dopravy projede úsekem mezi Ořechovem a Osovou Bítýškou  každý den na 5 tisíc vozidel , z toho cca jednu pětinu tvoří nákladní doprava a kamiony.

Doplnil, že cílem opravy bude tedy zejména výměna vozovkového souvrství, k tomu navíc oprava systému odvodnění, úprava krajnic a obnova dopravního značení.

Řidiči musí počítat s částečným omezením, doprava bude vedena kyvadlově a v místě budou umístěny semafory. Dělníci budou na úseku postupovat po částech. 

Hotovo bude do deseti týdnů 

„Prosíme motoristickou veřejnost o trpělivost, a především o ohleduplnost nejen k ostatním účastníkům silničního provozu, ale také k pracovníkům stavby," vyzývá Veselý. 

Hotovo by mělo být do deseti týdnů, zhotovitelem je společnost Eurovia CS, a.s. Náklady se dostanou na 33,3 milionů korun bez DPH.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, doprava, stavba, omezení, ŘSD, Ořechov, Osová Bítýška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ctirad Přikryl

Od 3. 9. do 31. 10. 2024 budou opravovat silnici mezi Vojnovým Městcem a Žďírcem nad Doubravou. Objížďka tohoto hlavního tahu „po staré“ na Prahu, bude přes Přibyslav.

Středa, 28. srpna 2024, 10:06Odpovědět

V pondělí začnou opravy silnice na Žďársku za 33 milionů. Dopravu zde budou řídit semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.