Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Jihlavě bude od září možné platit parkování v modrých zónách také přes SMS

Do krajského města se vrací možnost platit parkování přes SMS. V modrých zónách to bude další možnost vedle aplikace a parkovacích automatů. Řidič si bude muset i v tomto případě pamatovat SPZ, oblasti budou ale jen dvě - centrum a mimo centrum.

Zatímco jinak je město rozdělené na několik oblastí a tři režimy, majitelé tlačítkových telefonů budou muset jen vědět, zdali stojí v centru nebo ne. „V centru to bude stát 40 korun za hodinu, mimo centrum 25 korun za hodinu. Je to nejdražší forma, poskytovatel SMS si bere provizi. Bylo to tak ale i v minulosti, SMS byly dražší než při platbě u automatu,“ připomněl primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL).

Možnost platit přes SMS budou mít lidé od září, nejpozději od začátku října. Majitel auta pošle SMS s registrační značkou jeho auta, platba se přičte k jeho telefonnímu číslu a dostane SMS potvrzení o zaplacení parkovného.

Ve městě se přitom průběžně rozšiřuje počet parkovacích automatů, stále více lidí také využívá pakovací aplikaci, se kterou je platba jednoduchá a nejvýhodnější.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky modré zóny, parkování, platby, SMS platba, novinka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě bude od září možné platit parkování v modrých zónách také přes SMS | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.