Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Kontroly na Vysočině ukázaly, že řidiči nedodržují bezpečnostní přestávky a odmítají vážit svá nákladní vozidla

Také během letních prázdnin se policisté na Vysočině během své služby zaměřují na řidiče nákladních vozidel a autobusů. Jednu z takových dopravně - bezpečnostních kontrol prováděli během uplynulého pátku. A přišli na řadu pochybení.

Kontrolám během pátku se nevyhnulo 27 řidičů. „A policisté zjistili ve třech případech porušení zákona. Jednalo se o porušení stanovené doby jízdy a bezpečnostní přestávky. V prvním případě se jednalo o českého dopravce, kdy jsme řidiči uložili pokutu v příkazním řízení na místě za 1000 korun plus oznámili jsme dopravce do správního řízení na krajský úřad," shrnula policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Druhý řidič, který dostal pokutu, jezdí pro dopravní společnost v EU. Ten na místě dostal pokutu 5 tisíc korun. I v tomto případě vše policie oznámila na krajský úřad a dopravci uložila kauci ve výši 60 tisíc korun. 

„Ve třetím případě byl dopravce ze třetí země – řidiči jsme uložili pokutu v příkazním řízení na místě za 5 tisíc korun, dopravce jsme oznámili na Krajský úřad a uložili kauci ve výši 30 tisíc korun," dodává mluvčí policie na Vysočině. 

Tři řidiči odmítli vážení 

Policisté se během pátku zaměřili i na to, jak řidiči dodržují zákon o pozemních komunikacích. V tomto případě se provinilo pět z osmi řidičů. „Za tato porušení jsme uložili pět pokut v příkazním řízení na místě za 175 tisíc korun, z toho ve třech případech se řidič odmítnul podrobit nízko rychlostnímu vážení, jeden případ přetížení vozidla jsme oznámili k řešení do správního řízení," dodává Čírtková. 

V rámci dohledu na BESIP policie za další přestupky v dopravě na místě uložila 45 pokut.

„V podobných akcích budeme v letošním roce pokračovat, protože řidiči nákladních vozidel stále porušují ustanovení platných zákonů, nedodržují sociální předpisy - dobu jízdy a bezpečnostní přestávky, a také nedodržují hmotnostní limity jízdních souprav," nastínila závěrem mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky doprava, kontrola, nákladní, vozidlo, autobus, přestupek, pokuta, policie, řidič, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroly na Vysočině ukázaly, že řidiči nedodržují bezpečnostní přestávky a odmítají vážit svá nákladní vozidla | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.