Počasí dnes22 °C, zítra27 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Několikatýdenní oprava Lidické ulice v Brodě startuje už v pondělí. Podívejte se na všechna dopravní omezení

Na zhruba kilometr dlouhý úsek Lidické ulice v Havlíčkově Brodě v pondělí 8. července nastoupí stavební dělníci. Jak dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), opravy si vyžádají omezení pro řidiče i pro chodce.

Celková délka úseku, který čeká oprava, je 1057 metrů. Konkrétně jde o část Lidické ulice mezi světelnou křižovatkou s Humpoleckou, Masarykovou a Dolní ulicí, až po čerpací stanici Shell, vpravo, ve směru na Jihlavu. 

„Diagnostickým průzkumem bylo zjištěno, že vozovka vykazuje nadstandardní množství poruch, zejména pak podélných deformací. Jde například o vyjeté koleje, které už přešly do stadia plošných deformací s konstrukčními poruchami. Z větší části na tom má podíl větší dopravní zatížení, které v těchto místech, podle posledního sčítání dopravy, dosahuje intenzity více než 12500 vozidel denně, z toho cca 30% tvoří nákladní doprava a kamiony," shrnul regionální mluvčí ŘSD Jiří Veselý s tím, že během oprav dojde ke kompletnímu odstranění vrstev stávající vozovky. 

Zhotovitelem oprav je společnost MI Roads a.s., která opravy provede za 68,48 milionů korun bez DPH. Opravený úsek ŘSD plánuje uvést do provozu koncem října.

Omezení pro všechny

Řidiče a částečně i chodce čeká omezení, to je plánováno na dvě části, na úplnou a částečnou uzavírku.

Úplná uzavírka platí pro část komunikace I/38K ulice Lidická mezi světelnou křižovatkou Humpolecká – Lidická po křižovatku Lidická – Jihlavská. Komunikace bude úplně uzavřena a stavební práce budou probíhat v celé délce a šířce uzavřeného úseku. Dopravní připojení lokality U Borové, Nad Skalkou bude realizováno příčným přejezdem ulice Lidická z ulice Sekaninova řízeném světelnou signalizací.

S úplnou uzavírkou musí řidiči počítat od 8. července do 28. října. „Úplná uzavírka se týká části komunikace I/38K ulice Lidická mezi světelnou křižovatkou Humpolecká – Lidická po křižovatku Lidická – Jihlavská. Komunikace bude úplně uzavřena a stavební práce budou probíhat v celé délce a šířce uzavřeného úseku. Dopravní připojení lokality U Borové, Nad Skalkou bude realizováno příčným přejezdem ulice Lidická z ulice Sekaninova řízeném světelnou signalizací," popsal mluvčí Veselý. 

Objízdná trasa ve směru z Jihlavy na Kolín a obráceně povede po severovýchodním obchvatu města. Obousměrná objízdná trasa ve směru Humpolec – Kolín (Jihlava) bude vedena od křižovatky Humpolecká – Lidická po silnici I/38K ulice Masarykova na křižovatku Masarykova - U Cihláře a dále směr Kolín, popř. po severovýchodním obchvatu směr Jihlava. „Objízdná trasa platí pro veškerou dopravu," upozornil mluvčí ŘSD. 

Částečná uzavírka 

Částečná uzavírka bude platit od 8. července do 30. srpna a týká se části komunikace I/38K ulice Lidická od křižovatky Lidická – Jihlavská po vjezd do čerpací stanice Shell. „Práce v této části budou probíhat po polovinách, kdy provoz na polovině vozovky bude řízen kyvadlově, semafory. Po celou dobu tak bude zajištěno napojení ulice Jihlavská na ulici Lidická. Od 31. 8. 2024 bude rameno křižovatky Jihlavská – Lidická pro směr na Jihlavu průjezdné bez omezení oběma směry," ujistil Veselý. 

Chodci a MHD 

Uzavírka se mimo lokálních omezení nedotkne průchodu chodců a nevzniknou žádná omezení v průjezdu autobusů MHD. „Veřejná autobusová linková doprava linek 600030, 600990 a 760600 bude vedena ulicemi Průmyslová, Havířská, Nádražní, Bezručova a Jihlavská. Zastávka „Zemědělská škola“ nebude obsluhována, jako náhradní bude zastávka „Nový Svět“. Zastávka „Bezručova“ nebude obsluhována, náhradní bude zastávka „Stavební škola“," popisuje mluvčí ŘSD. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, oprava, omezení, uzavírka, Lidická, ŘSD, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několikatýdenní oprava Lidické ulice v Brodě startuje už v pondělí. Podívejte se na všechna dopravní omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.