Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

S úplnou uzavírkou, ale zase o měsíc rychleji. Už za pár dní v Brodě odstartuje oprava Lidické ulice

Na začátku letních prázdnin by mělo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit opravu přibližně kilometr dlouhého úseku Lidické ulice v Havlíčkově Brodě. Úsek bude zcela uzavřen, to ale přinese jedno pozitivum - stavební akce bude o měsíc kratší, než se původně předpokládalo.

Konkrétně jde o část Lidické ulice mezi světelnou křižovatkou s Humpoleckou, Masarykovou a Dolní ulicí, až po čerpací stanici Shell, vpravo, ve směru na Jihlavu. Celková délka úseku je 1057 metrů.

„Diagnostickým průzkumem bylo zjištěno, že vozovka vykazuje nadstandardní množství poruch, zejména pak podélných deformací. Jde například o vyjeté koleje, které už přešly do stadia plošných deformací s konstrukčními poruchami. Z větší části na tom má podíl větší dopravní zatížení, které v těchto místech, podle posledního sčítání dopravy, dosahuje intenzity více než 12500 vozidel denně, z toho cca 30% tvoří nákladní doprava a kamiony," upřesnil Jiří Veselý, regionální mluvčí ŘSD. 

Náklady na opravu Lidické ulice jsou vyčísleny na necelých 69 milionů korun bez DPH. Zhotovitelem je společnost MI Roads a.s. Opravený úsek by měl být průjezdný koncem letošního října. 

Stavební dělníci tedy stávající povrch odstraní. „Půjde o provedení výměny zemin v aktivní zóně vozovky v tloušťce 500 milimetrů, provedení kompletní netuhé vozovky s asfaltovým krytem, která je navržena o celkové tloušťce 690 mm, tak aby reflektovala reálné dopravní zatížení," dodal Veselý. 

Původně bylo v plánu, že se úsek bude opravovat za částečního provozu, od toho se nakonec ustoupilo a práce budou probíhat za úplné uzavírky, což umožní zkrácení doby pro uvedení do provozu na 120 kalendářních dní, to je o 48 dní méně, než bylo odhadováno. „Vedení objízdných tras bude předmětem jednání uzavírkové komise. O výsledku budeme veřejnost s předstihem informovat," ujistil mluvčí ŘSD. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky stavba, oprava, doprava, omezení, Lidická, ŘSD, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S úplnou uzavírkou, ale zase o měsíc rychleji. Už za pár dní v Brodě odstartuje oprava Lidické ulice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.