Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

V Pohledu na Havlíčkobrodsku bude zavřená silnice kvůli přestavbě křižovatky. Jeden dům půjde k zemi

V Pohledu na Havlíčkobrodsku bude dál zavřená hlavní silnice 19. Po zpevnění svahu při výjezdu z obce teď budou stavbaři přestavovat křižovatku v jejím středu. Kvůli rozšíření nepřehledné a rizikové křižovatky bylo potřeba vykoupit jeden dům, bude zbourán, sdělil dnes ČTK Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Místo bude neprůjezdné do srpna. Další budovu v sousedství křižovatky se chystá bourat obec.

„Chceme to místo hodně zpřehlednit," řekl starosta Milan Klement (za KDU-ČSL). Uvedl, že křižovatka je v nynější podobě nebezpečná. Na hlavní silnici je pravoúhlá zatáčka. Obtížně tam projíždějí kamiony, dva se nemohly vyhnout, musely i couvat. „My jsme to iniciovali a snažili jsme se velmi spolupracovat na tom, abychom došli do této závěrečné části," řekl Klement k chystané úpravě křižovatky.

Hlavní silnice vede přes Pohled z Havlíčkova Brodu na Přibyslav a na Žďár nad Sázavou. Do křižovatky v obci ústí také silnice třetí třídy ve směru na Dlouhou Ves. Pohledem podle ŘSD denně projíždí 1700 vozidel, kamiony a nákladní auta z nich tvoří 17 procent. „Rozšíření jízdních pruhů v křižovatce přinese bezpečnější průjezd," uvedl Veselý.

Kvůli přestavbě křižovatky v Pohledu povede objízdná trasa pro osobní auta v obou směrech přes Krátkou Ves, kde se napojí na tah 34. Kamiony budou uzavírku objíždět po silnicích první třídy přes Ždírec nad Doubravou a Žďár nad Sázavou. Náhradní trasa mezi Dlouhou Vsí a Pohledem povede v obou směrech přes Přibyslav.

Křižovatku přestaví firma Silnice Čáslav, bude to stát 4,44 milionu korun bez DPH. „Zahájení prací předpokládáme už příští týden a uvedení křižovatky do plného provozu pak v půlce srpna," uvedl Veselý.

Silnice 19 v Pohledu už byla v posledních týdnech neprůjezdná kvůli zpevňování svahu ve směru na Přibyslav. Předtím tam projížděla auta kyvadlově. Tyto stavební práce podle dřívějších údajů ŘSD stály 2,9 milionu korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, stavby, silnice, ŘSD, Havlíčkobrodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pohledu na Havlíčkobrodsku bude zavřená silnice kvůli přestavbě křižovatky. Jeden dům půjde k zemi | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.