Počasí dnes23 °C, zítra28 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Na Vysočině budou v létě zdržovat dopravu opravy mezi Jihlavským tunelem a kruhovou křižovatkou V Ráji

Na hlavních silnicích Vysočiny budou letos v létě řidiče omezovat opravy na tahu I/38, který vede přes tento kraj ze Středočeského do Jihomoravského kraje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přestavuje křižovatku s propojením na dálnici D1 v Jihlavě-Pávově, opravovat se od června chystá obchvat Jihlavy. Krajští silničáři připravují na vozovkách v tomto kraji pro letošek okolo 150 akcí.

Silnic první třídy vede Vysočinou přes 420 kilometrů. Přestavba křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě-Pávově potrvá do října. Zavřený je kvůli tomu sjezd na 112. kilometru D1 ve směru od Brna na Prahu. Od poloviny července nebude možné v tomto směru na dálnici ani najet.

VIDEO: Stavba nové okružní křižovatky na přivaděči dnes začala. Podívejte se na zahájení prací

Dnes úderem páté hodiny ranní zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) výstavbu nové okružní křižovatky na silnici I/38 na dálničním přivaděči u exitu 112. Jak zaznělo dnes dopoledne na tiskové konferenci přímo v místě stavby, jejím hlavním...

Opravy pěti kilometrů silnice I/38, která slouží jako obchvat Jihlavy, by měly začít v červnu, potrvají pět měsíců. Týkat se budou tahu od tunelu k nové okružní křižovatce v Jihlavě-Ráji. „Budeme tam opravovat nejen tu asfaltovou vrstvu, ale i mostní objekty,“ uvedl Aleš Kratina, ředitel jihlavské správy ŘSD. Opravovat se budou některé další části silnice I/38, i tam počítá ŘSD s kyvadlovým provozem.

V Havlíčkově Brodě budou stavbaři do podzimu pracovat na mostě tahu 34 u Pohledských Dvořáků. Most dlouhý okolo 220 metrů je z části průjezdný. V tomto městě se chystá ŘSD od června opravovat také kilometr hlavního tahu v Lidické ulici. Práce potrvají přes tři měsíce. „Tam jsme před podpisem smlouvy se zhotovitelem,“ řekl Kratina k ulici Lidická. Měl by tam pak být rovněž kyvadlový provoz. „Nicméně nevylučuji, že po omezenou dobu, například deset dnů, se tam může vyskytnout i plná uzavírka, třeba při pokládce konstrukčních vrstev,“ řekl.

150 akcí krajských cestářů

Na krajských silnicích druhé a třetí třídy budou uzavírky po celé Vysočině. Opraveno bude přes 220 kilometrů silnic. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny bude letos zajišťovat přes 150 akcí, sdělil náměstek ředitele Tomáš Mátl.

Mapa všech úseků silnic, které by se letos měly v kraji opravovat, je na webu krajské správy. „Přesné termíny jednotlivých akcí ještě neznáme, protože se teprve hodnotí nabídky uchazečů,“ uvedl náměstek Mátl.

Komplikovaná byla podle něj koordinace uzavírek například mezi Třebíčí, Velkým Meziříčím a Náměští nad Oslavou nebo v oblasti mezi Velkým Meziříčím, Křižanovem a Osovou Bitýškou, kde je zároveň kvůli rekonstrukci tratě prováděné Správou železnic přerušený provoz vlaků.

Kraj letos opravuje mimo jiné také silnici druhé třídy z Ledče nad Sázavou, po níž auta jezdí i k nájezdu na D1 u Koberovic. Dokončené by v tomto roce měly být opravy silnice mezi Dalečínem a Unčínem na Ždársku, které se protahují kvůli nestabilnímu svahu.

Další část obchvatu Jihlavy za 277 milionů korun dotuje stát kvůli Dukovanům

Další část silničního obchvatu Jihlavy bude stát 277 milionů korun bez daně. Zakázku pro kraj zajistí konsorcium firem MI Roads a IMOS Brno. Na tuto stavbu a na obchvat města Brtnice dá kraji peníze Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI),...

Kraj Vysočina vlastní více než 4500 kilometrů silnic druhých a třetích tříd. Na opravy a investice do silniční sítě plánuje letos včetně dotací dát 2,3 miliardy korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky opravy, doprava, komplikace, privaděč, I/38, práce na silnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině budou v létě zdržovat dopravu opravy mezi Jihlavským tunelem a kruhovou křižovatkou V Ráji | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.