Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Uspěli díky nejvýhodnější ceně. Autobusy na Jihlavsku budou deset let v režii ČSAD Autobusy

Nový autobusový dopravce pro Jihlavsko je téma, které poslední dny hýbe okresem. Od dubna příštího roku bude cestující vozit ČSAD Autobusy České Budějovice.

„Ve veřejné zakázce jsme uspěli díky nejvýhodnější ceně. Při zpracování nabídky jsme využili náš ekonomický model, s nímž jsme před časem uspěli v Jihočeském kraji, kde máme kontrakt do roku 2032,“ vysvětlil ekonomický ředitel ČSAD Autobusy Karel Coufal.

Do provozu bude nasazeno pětapadesát nízkopodlažních autobusů ve třech kapacitních kategoriích, které dohromady najezdí přes 3,3 miliony kilometrů.

Pro veřejnost je pikantní, že nedávno modernizované autobusové nádraží v Jihlavě patří společnosti Icom transport, která v pozici dopravce za rok skončí. Nic však zatím nenasvědčuje tomu, že by tam jiný dopravce nesměl zajíždět.

V Telči bude informační kancelář

ČSAD Autobusy přímo v Jihlavě vybuduje provozní a servisní zázemí. V Jihlavě a v Telči pak budou zřízeny informační a předprodejní kanceláře.

Nový dopravce používá obchodní značku Busem a na Jihlavsko už zajíždí, od června 2022 jezdí tyto autobusy například do Telče, Jemnice, Nové a Staré Říše či Želetavy.

Kromě toho zajišťuje veřejnou autobusovou dopravu v pěti ze sedmi okresů Jihočeského kraje. „Naše zkušenosti z tohoto regionu samozřejmě využijeme,“ ujistil místopředseda představenstva společnosti a generální ředitel Vladimír Homola.

Dopravní společnost ČSAD Autobusy České Budějovice je dle vlastních slov nejsilnějším autobusovým dopravcem v jižních Čechách. „Ročně zde ujede přes 15 milionů kilometrů. Firma má více než pět set zaměstnanců, především řidičů, a provozuje na tři sta autobusů,“ informovala asistentka generálního ředitele Michaela Lukschová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Busem/facebook

Štítky ČSAD Autobusy České Budějovice, Busem, Icom transport, okres Jihlava, Telč, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uspěli díky nejvýhodnější ceně. Autobusy na Jihlavsku budou deset let v režii ČSAD Autobusy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.