Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Novou cyklostezku za 64 milionů korun otevře Pelhřimov slavnostně 13. dubna

Pelhřimov chce 13. dubna slavnostně otevřít novou cyklostezku k Pavlovu. Vybudoval ji z větší části díky dotacím za více než 64 milionů korun. Asfaltová cyklostezka vhodná i pro bruslaře vede podél řeky Bělá a je alternativní trasou k frekventované silnici na Rynárec. Je dlouhá asi 3,4 kilometru, řekl místostarosta Zdeněk Jaroš (TOP 09).

Součástí dubnového slavnostního otevření cyklostezky bude také žehnání výklenkové kapličky, která u ni stojí. Kaplička není novostavbou. Stávala původně v areálu soukromé firmy, která o drobnou církevní stavbu neměla zájem, a tak ji darovala městu. Stavební firmě se podařilo kapličku přemístit k cyklostezce, aby byla veřejně přístupná. Farář Gottschalk Karol Lovaš ji požehná 13. dubna ve 14:00. Potom bude program pokračovat na hrázi Kulíkova rybníka. V plánu je i projížďka na historických bicyklech, vystoupení kapely Synkopa nebo soutěže pro děti.

Pelhřimov se podle Jaroše budování cyklostezek a cyklotras věnuje dlouhodobě. Kromě úseku na Rynárec pro něj byla zásadní loni otevřená stezka u rybníku Stráž. Společně s celou úpravou rekreačního areálu u rybníka stála město takřka 37 milionů korun, hrazená byla také částečně z dotací. Zároveň město loni zprovoznilo cyklotrasu do Skrýšova. "A ještě bude jedna část směrem na Lhotku, vlastně od vokovské silnice směrem na průmyslovou zónu. Tam bychom to rádi propojili, je to asi 500 metrů," řekl Jaroš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou cyklostezku za 64 milionů korun otevře Pelhřimov slavnostně 13. dubna | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.