Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vysočině napadl nový sníh. Na Žďársku havaroval autobus, jeden člověk je zraněný

Na Vysočině napadlo během noci na dnešek deset až 15 centimetrů nového sněhu. Na vedlejších silnicích se tvoří sněhové jazyky. V kopcích mají potíže kamiony. Na Žďársku havaroval autobus, jeden člověk utrpěl lehké zranění. Silnice jsou sjízdné, řidiči však podle silničářů musí být při jízdě opatrní.

Oznámení o nehodě autobusu na silnici třetí třídy mezi obcemi Strážek a Dolní Rozsička na Žďársku přijali policisté před 5:00. „Autobus sjel do příkopu, jeden člověk byl lehce zraněn. Místo je průjezdné kyvadlově,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Některá místa ve stoupáních jsou podle policie obtížně sjízdná pro kamiony.  Například na silnici I/38 mezi obcemi Habry a Kámen na Havlíčkobrodsku jsou odstavené dva kamiony.

Silničáři během noci na území celého kraje udržovali silnice ve sjízdném stavu se 112 sypači a 63 traktory s radlicemi. „Začali jsme už ve středu v 19:30. Souvislé sněžení ustalo dnes kolem 4:00, v současné době jsou sněhové přeháňky na Havlíčkobrodsku,“ řekl ČTK Tomáš Krejčí z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Na hlavních tazích čeká na řidiče rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na vedlejších silnicích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Na vedlejších silnicích na Žďársku se tvoří sněhové jazyky, ledovka se podle silničářů zatím neobjevila.

Během dne bude podle meteorologů převážně oblačno, ojediněle budou sněhové přeháňky. Později večer a v noci se zatáhne a na většině území se objeví občasné sněžení. V nejnižších polohách kraje budou srážky smíšené, přechodně i namrzající. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat kolem nuly. Čerstvý západní vítr dosáhne v nárazech rychlosti přes 50 kilometrů v hodině. Ve vyšších polohách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Kraj Vysočina, silnice, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, Strážek, Habry, Kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině napadl nový sníh. Na Žďársku havaroval autobus, jeden člověk je zraněný | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.