Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U domova seniorů v Brodě se zlepší parkování. Už letos by mělo přibýt kolem 30 nových míst

Téměř 30 parkovacích míst nabídne řidičům nové parkoviště, které vznikne u havlíčkobrodského domova pro seniory. Bude určeno jak návštěvám, tak personálu. Náklady na jeho výstavbu Kraj Vysočina odhaduje na tři miliony korun.

Krajský domov pro seniory je situován v okrajové části areálu Nemocnice Havlíčkův Brod. Rada Kraje Vysočina na svém zasedání schválila stavební záměr na vybudování parkovací plochy v části současné cesty vedoucí parkem. „Aktuálních deset míst nestačí pokrýt potřeby domova. Z tohoto důvodu vznikne dalších nejméně 26 parkovacích stání na pozemku kraje,“ informoval radní Kraje Vysočina pro oblast majetku Karel Janoušek. Náklady na výstavbu odhaduje na přibližně tři miliony korun. Peníze kraj uvolní z vlastního rozpočtu.

Doposud pracovníci havlíčkobrodského domova, stejně jako návštěvy jeho klientů i personál mateřské školky, která funguje v těsném sousedství, využívali k parkování i místa v areálu vedlejší krajské nemocnice.


Vizualizace toho, jak by nové parkoviště mělo vypadat, zdroj: Kraj Vysočina 

Nová místa by podle Karla Janouška měla sloužit pouze domovu pro seniory. „Současně se zlepší také průjezdnost komunikace, kdy nebude třeba parkovat podél objektu,“ doplnil krajský radní s tím, že v tuto chvíli kraj pracuje se studií a je tedy možné, že v projektovací fázi ještě několik dalších míst přibyde.

Výstavba by mohla být, v závislosti na získání stavebního povolení, zahájena a také dokončena ještě letos," dodala závěrem mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky domov, senior, parkoviště, stavba, parkoviště, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dan Kokora

Takže kvůli autům se ukrojí z parku u bývalé nemocnice.

Neděle, 24. března 2024, 16:26Odpovědět

U domova seniorů v Brodě se zlepší parkování. Už letos by mělo přibýt kolem 30 nových míst | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.