Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Mrznoucí mlha dnes komplikuje dopravu na Vysočině. V noci pracovalo přes 70 sypačů

Místy se vyskytující mrznoucí mlha dnes komplikuje dopravu na Vysočině. Silnice prvních tříd jsou většinou vlhké po chemickém ošetření, na ostatních leží místy ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Všechny silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

„Na údržbě silnice pracovalo v noci přes 70 sypačů, nejméně jich bylo potřeba na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku,“ řekl ČTK Jiří Hejnák z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Na mnoha místech jsou silnice obtížně sjízdné. Komplikace vzniklé na komunikacích prvních tříd se týkají zejména silnice číslo 38 ve směru od Havlíčkova Brodu na Jihlavu především u obce Svatý Kříž, dále silnice číslo 19 u obce Čížkov a také silnice číslo 34 na trase Humpolec – Pelhřimov a v katastru obce Věž. „Je nutné, aby řidiči přizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, věnovali se plně řízení a dodržovali bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Je také důležité, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti, byli trpěliví a ohleduplní," nabádá Jana Kroutilová, policejní mluvčí. 

Teploty se na Vysočině pohybují v rozmezí od tří do osmi stupňů pod nulou.  Na většině území kraje je zataženo a beze srážek, v západní části ještě jasno až polojasno. Vane slabý vítr.

Podle meteorologů se ráno a dopoledne místy objeví slabé sněžení, nebo mrznoucí mrholení s tvorbou ledovky. Mlhy budou místy namrzat. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat od mínus jednoho do plus tří stupňů Celsia.

 

Autoři | Foto www.rszk.cz

Štítky silnice, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Jihlava, Havlíčkův Brod, Svatý Kříž, Čížkov, Humpolec, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrznoucí mlha dnes komplikuje dopravu na Vysočině. V noci pracovalo přes 70 sypačů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.