Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Silnice Vysočiny jsou sjízdné s opatrností kvůli námraze. V terénu pracovalo 80 sypačů

Silnice Vysočiny jsou sjízdné s opatrností kvůli námraze. Od úterního večera je uzavřena komunikace II/151 mezi obcemi Domamil a Štěpkov na Třebíčsku, kde hrozí pád stromů přetížených ledem. V místě je vyznačená objížďka. Uzavírka potrvá potrvá tak dlouho, dokud nepomine nebezpečí, řekl dnes ČTK Tomáš Krejčí z dispečinku krajské správy a údržby. K ránu byl v kraji až šestistupňový mráz, místy se tvořila mlha.

Na vozovkách mlha namrzá, ze stromů do silnic padá námraza a vytváří boule a zledovatělá místa. V noci na dnešek měli silničáři na Vysočině v terénu 80 sypačů. Hlavní komunikace jsou po chemickém ošetření mokré, na vozovkách nižších tříd je místy zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem.

Silná námraza přetrvá na Českomoravské vrchovině až do pátečního dopoledne.  Může lámat větve a narušit zásobování elektřinou, upozornil Český hydrometeorologický ústav. Dnes se na Vysočině může objevovat slabé sněžení, mlhy i mrznoucí mrholení. Námraza se bude tvořit hlavně na jihu a východě kraje. Teploty zůstanou šest až tři stupně pod nulou.

Autoři

Štítky Kraj Vysočina, okres Třebíč, Domamil, Štěpkov, Český hydrometeorologický ústav, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice Vysočiny jsou sjízdné s opatrností kvůli námraze. V terénu pracovalo 80 sypačů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.