Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Vykolejený vlak v noci zastavil provoz mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Provoz byl již obnoven

Vykolejený nákladní vlak zastavil před čtvrteční půlnocí provoz na trati mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Osobní vlaky byly nahrazeny autobusy. Vykolejení vlaku se obešlo bez zranění. Škoda je předběžně odhadnuta na 1,4 milionu korun. Podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřiny Šubové byl provoz ve směru na Jihlavu obnoven v devět hodin a deset minut.

Už kolem druhé hodiny ráno se podle Šubové podařilo obnovit provoz po traťové koleji vesměru na Přibyslav. Lokomotiva s pěti vagony nákladního vlaku převážejícího automobily ve směru z Brna na Kolín vykolejila kolem 23:30 na jedné z výhybek na havlíčkobrodském nádraží. "Na poškozené trati předpokládáme zhruba milionovou škodu, na vlaku vznikla škoda kolem 400.000 korun," řekl ČTK Martin Drápal z Drážní inspekce. Škoda bude vyčíslena také na převáženém nákladu. Příčiny vykolejení se vyšetřují.

Přerušení provozu se dotklo několika osobních spojů v úsecích Havlíčkův Brod - Jihlava nebo Havlíčkův Brod - Šlapanov a také rychlíku mířícího z Jihlavy do Prahy. Místo vlaků byly ve zmíněných úsecích nasazeny autobusy.

Autoři | Foto Wikimedia Commons - cs:Šjů

Štítky Jihlava, Havlíčkův Brod, Správa železniční dopravní cesty, Drážní inspekce, Brno, Přibyslav, Kolín, Praha, Šlapanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vykolejený vlak v noci zastavil provoz mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Provoz byl již obnoven | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.