Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Teplý leden přeje pracím na obchvatu Havlíčkova Brodu. Rozjely se hned po svátcích

O několik dní dříve začali dělníci pracovat na jihovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu. Výstavbu umožnily příznivé klimatické podmínky na začátku ledna.

„Práce na jihovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu byly zahájeny hned 3. ledna proti původně plánovanému termínu 9. téhož měsíce," upřesnil Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Dělníci odtěžili skalní masiv u mimoúrovňové křižovatky Skalka, ta je teď propojená s navazujícím mostem přes údolí říčky Šlapanka. V prvním lednovém týdnu se dokončila betonáž předposledního pole tohoto mostu. Pokud budou v normě výsledky zkoušek betonu, budou stavebníci pokračovat na posledním poli mostu. Pracuje se i na dalších mostech.

Obchvat Havlíčkova Brodu

Sobota, 14. ledna 2023, 14:54

Obchvat Havlíčkova Brodu
Obchvat Havlíčkova Brodu

Je to i most přes údolí Sázavy, který současně překlenuje i dvě železniční trati. „Tady je před námi ještě betonáž dvou polí mostu. Aby ji však bylo možné provést, je třeba vybudovat poslední mostní pilíř, který se nachází v poměrně nedostupné části na břehu řeky Sázavy mezi ní a železniční tratí Havlíčkův Brod-Jihlava. V tomto místě probíhá aplikace stříkaného betonu v rámci dokončení zajištění náspu trati. Jakmile toto zajištění dokončíme, přistoupíme již k vrtání pilot pro založení zbývajícího pilíře," vysvětlil Martin Buček.

Zemní práce jsou v tomto momentu značně limitovány množstvím vody nasáklé v terénu. Probíhají pouze dílčí terénní úpravy nebo dláždění kamenem pod mosty přes hlavní trasu obchvatu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky obchvat, silnice, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplý leden přeje pracím na obchvatu Havlíčkova Brodu. Rozjely se hned po svátcích | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.