Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Poslední dodělávky a je hotovo. V pondělí se po opravě otevře odpočívka u Velkého Meziříčí

Necelý měsíc trvaly opravy povrchu na odpočívce na dálnici D1 u Velkého Meziříčí. Stávající asfaltový povrch byl opravován naposledy před 30 lety, byl tedy ve velmi špatném stavu. A jak nyní informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), odpočívka bude od pondělí 28. listopadu opět sloužit řidičům.

Odpočívka, kde nyní byli k vidění stavební dělníci, se nachází v levém jízdním pásu dálnice D1 u Velkého Meziříčí. „Stávající asfaltový povrch parkoviště pro osobní automobily, s předpokládaným stářím cca 30 let, vykazuje trhliny, propady a rozpad asfaltových vrstev. Z důvodu častého přejíždění těžkými nákladními vozidly jsou většinou ve špatném stavu taktéž silniční obruby," popsal již dříve v tiskové zprávě za ŘSD Martin Buček

Pracovníci ŘSD opravovali prostor pro odstavování osobních aut, stejně jako příjezdovou cestu, která k němu vede. Jde tedy o část odpočívky za čerpací stanicí Shell a před restaurací McDonalds, kde parkují a projíždějí pouze osobní vozidla. Na uvedených místech dělníci vyměnili betonové silniční obruby na ostrůvcích na parkovišti pro osobní vozidla a dále bylo obnoveno vodorovné dopravní značení ve stávajícím rozsahu.

„Ve středu jsme dokončili pokládku nového vozovkového krytu položením obrusné vrstvy a následně obnovili vodorovné dopravní značení. Momentálně probíhají dokončovací práce před uvedením do provozu," dodal Buček aktuální informace. 

Oprava povrchu vyšla na 4,23 milionů korun bez DPH. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky odpočívka, dálnice, D1, oprava, doprava, provoz, ŘSD, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Poslední dodělávky a je hotovo. V pondělí se po opravě otevře odpočívka u Velkého Meziříčí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.