Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opakovaná zakázka na třebíčské semafory vyjde na 41 milionů korun

Třebíč znovu vybrala dodavatele technologie nových semaforů, která je součástí projektu preference městské hromadné dopravy. Nové semafory na křižovatkách budou stát 41 milionů korun, o 16 milionů víc než v původní zakázce, kterou před víc než rokem zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) jako diskriminační. Novinářům to řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč). Na zajištění preference hromadné dopravy získalo město dotaci 45 milionů korun.

Zakázku podle dřívějšího Pacalova vyjádření u ÚOHS napadla společnost, která se výběrového řízení neúčastnila, ale nelíbila se jí specifikace technických parametrů v původní zakázce. Město proto tendr vypsalo znovu. Dnes Pacal řekl, že nabízené technologie se od původních u uchazečů nezměnily. „Jediný rozdíl je v tom, že oproti vybranému dodavateli před rokem a půl, je zakázka o 25 milionů dražší," řekl Pavel Pacal.

V rozdílu v ceně jsou zahrnuté náklady na úpravu křižovatky v Jejkovské bráně u Karlova náměstí. Z původní zakázky ji radnice yjmula, aby mohla dokončit rekonstrukci náměstí, která skončila letos v září.

Technologie semaforů musí být nainstalovaná do konce července 2023. Celý dotovaný projekt je nutné dokončit do listopadu příštího roku.

Součástí preference městské hromadné dopravy byl nákup označníků na zastávkách autobusů. Najít dodavatele ještě musí pro kamery na křižovatkách, které usnadní městským autobusům průjezd křižovatkami, déle pro ně bude svítit zelená. Dodavatele je potřeba i pro technologie, které budou přímo v autobusech a budou s kamerami spolupracovat. Podle Pacala vypíše město soutěže na dodavatele ještě letos. Nové označníky autobusů budou v provozu od 12. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, semafory, správa, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakovaná zakázka na třebíčské semafory vyjde na 41 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.