Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Omezení na silnici II/360. Kvůli havarijnímu stavu odtoku z rybníka Březina se propadá krajnice

Ještě několik dní bude muset být kvůli havarijnímu stavu odtoku z výpustního zařízení rybníka Březina uzavřený úsek silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem naproti odbočce na Nárameč. Havárie se na daném místě objevila 19. května.

Kvůli zmíněnému havarijnímu stavu odtoku se na daném místě propadá krajnice. Toto si vyžádalalo neprodlené uzavření jednoho jízdního pruhu. „Příčinou havarijního stavu je odtok z výpustního zařízení nedalekého rybníka Březina. Na místě proběhla ve spolupráci s vlastníkem rybníka sanace havárie a provoz v daném úseku zůstane omezen i v následujících dnech," upozornila v tiskové zprávě Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Na problémy s výpustním zařízením rybníka ukazoval už nedávný propad zeminy v prostoru přilehlé odpočívky, která musela být kvůli bezpečnosti zcela uzavřena.

Zatím není jasné, jak dlouho bude pro řidiče platit omězení. Vše záleží na podmínkách zjištěných po otevření kaverny i technických možnostech vlastníka rybníka, se kterým kraj intenzivně spolupracuje. „Modernizace silnice II/360 mezi Trnavou a Rudíkovem, která je ve špatném technickém stavu, figuruje dlouhodobě v investičních záměrech kraje. Bohužel do této chvíle se nepodařilo dokončit majetkoprávní přípravu a stavba se prozatím nemůže realizovat. Také z těchto důvodů provádí Krajská správa a údržba silnic Vysočiny pravidelný a intenzivní monitoring stavu silnice v tomto úseku," doplnila závěrem mluvčí Neuwirthová. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky krajnice, omezení, doprava, II/360, Nárameč, silnice, rybník, Trnava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Omezení na silnici II/360. Kvůli havarijnímu stavu odtoku z rybníka Březina se propadá krajnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.