Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Aktuálně z Vílance: Kvůli opravám mostů teď řidiči jezdí po provizorní kumunikaci, na místě jsou semafory

Před necelým měsícem začala ve Vílanci na Jihlavsku oprava dvou mostů, která bude stát více než 18 milionů korun. Řidiči musí od včerejška jezdit po provizorní komunikaci.

Ta vede podél stávající silnice I/38, na níž byl ve čtvrtek 19. května převeden veškerý provoz v inkriminovaném úseku stavby. „S ohledem na šířku provizorní komunikace je po ní veden provoz kyvadlově a je řízen světelnou signalizací," řekl ve zprávě pro novináře Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Co se týče samotných oprav dvou mostů, které jsou realizovány současně, nyní byly zahájeny práce na mostech samotným frézováním vozovkového souvrství. „A to tak, abychom následně mohli přistoupit k demolici horní a následně i spodní stavby mostů," popsal Martin Buček. 

Most s evidenčním číslem 38-077 přes místní potok bude přestavěn na propustek. Provede se demolice příslušenství a horní části poprsních zdí. Z koryta se odstraní nánosy bahna a pod samotnou klenbu se umístí ocelová trouba. Prostor mezi troubou a kamennou klenbou se zaplní betonem. „Vpravo bude svislé betonové čelo a vlevo šikmý zpevněný svah kamenem do betonu. V místě odstraněných říms se provede krajnice s dosypáním svahu," řekl již dříve Buček z ŘSD. 

Druhý zmíněný most bude kompletně zdemolován a nahrazen přesypaným železobetonovým rámem se zavěšenými křídly. 

Celkovou opravu obou mostů za více než 18 milionů korun provádí společnost Firesta - Fišer, rekonstrukce, stavby, a.s.,

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, most, ŘSD, provoz, doprava, provizorní, semafor, Vílanec, Martin Buček, Ředitelství silnic a dálnic, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně z Vílance: Kvůli opravám mostů teď řidiči jezdí po provizorní kumunikaci, na místě jsou semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.