Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravní podnik Jihlavy nabídne 19. září retrojízdy, MHD bude ten den zdarma

Dopravní podnik města Jihlavy připravuje na 19. září program s retrojízdami, MHD bude navíc zdarma. Lidé se také mohou zúčastnit komentované jízdy parciálním trolejbusem, který díky trakčním bateriím dokáže jet část trasy bez trolejového vedení. Tato jízda povede v trase budoucí nové části trolejové dráhy do části Bedřichov, již město začne stavět v nejbližších týdnech.

Retrojízdy budou v Jihlavě 19. září při příležitosti Evropského týdne mobility, tentokrát s podtitulem střídání generací v MHD. Cestující by měl vozit trolejbus z řady 9 Tr vyráběné v závodě Škoda v Ostrově nad Ohří od 60. let nebo autobus Karosa ŠM 11.

Poslední retrojízdy loni v září nebo letos v květnu se totiž setkaly s obrovským zájmem cestujících a přilákaly do Jihlavy i mnoho turistů, proto je v rámci Evropského týdne mobility podnik zopakuje. Třetí zářijovou neděli bude navíc MHD po Jihlavě jezdit zcela zdarma. Trasa trolejbusových retro linek povede i přes nově zrekonstruované troleje nad kruhovým objezdem na křižovatce ulic Havlíčkova x Pražská.

Další akcí plánovanou tento den budou komentované jízdy parciálního trolejbusu v trase nově budované trolejové dráhy na Bedřichov. Spoje pojedou v každou celou hodinu po trase Masarykovo náměstí – Bosch Diesel a zpět.    

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jihlava.cz

Štítky ČR, zábava, MHD, Jihlava, městská hromadná doprava, Bedřichov, Evropský týden mobility, Ostrov, Robert Bosch GmbH, Karosa ŠM 11, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik Jihlavy nabídne 19. září retrojízdy, MHD bude ten den zdarma | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.