Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina má další nový obchvat. Úsek u Osové Bítýšky už otestovali první řidiči

Již několik hodin slouží řidičům zcela nový obchvat městysu Osová Bítýška na Žďársku. V režimu předčasného užívání stavby byl slavnostně uveden do provozu, a to za účasti generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), představitelů Kraje Vysočina, městysu Osová Bítýška a zhotovitele IMOS Brno, v pondělí 31. srpna dopoledne. Odpoledne byl, s měsíčním předstihem, předán řidičům.

Nový obchvat na silnici I/37 měří 2834 metrů. Jeho stavba byla spolufinancována z Evropského fondu pro regionální rozvoj a vyšla na 214 milionů korun bez DPH. Obchvat Osové Bítýšky přesune veškerou tranzitní dopravu mimo obec, což zlepší bezpečnost silničního provozu, povede k výraznému snížení hluku a exhalací z dopravy a celkově zvýší kvalitu života v obci.

Dokončovací práce a předávaní jednotlivých stavebních objektů bude probíhat i nadále až do jara příštího roku. Tyto činnosti by však již do plynulosti provozu výrazněji zasáhnout neměly.

„Silnice I/37 v okolí Osové Bítýšky je nyní pro řidiče výrazně bezpečnější. Nově vedená trasa se vyhýbá zastavěnému území obce a došlo také k odstranění několika nehodových míst. U staré silnice byly problematické zejména příliš malé poloměry směrových oblouků, v rámci stavby tedy došlo k narovnání komunikace, aby byla umožněna plynulejší a bezpečnější jízda,“ uvedl k nově zprovozněné stavbě generální ředitel ŘSD Radek Mátl. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky obchvat, stavba, doprava, I/37, Osová Bítýška, Kraj Vysočina, Ředitelství silnic a dálnic, IMOS Brno, a.s., okres Žďár nad Sázavou, Evropský fond pro regionální rozvoj, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má další nový obchvat. Úsek u Osové Bítýšky už otestovali první řidiči | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.