Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V místě tragických nehod u Svatého Kříže u Havlíčkova Brodu se bude měřit rychlost

Havlíčkův Brod nechá na silnici I/38 u Svatého Kříže instalovat radar na měření rychlosti. Chce přispět ke kontrole rychlosti projíždějících aut v úseku, kde se nedávno staly dvě tragické dopravní nehody. Radar bude v provozu nejpozději na konci října. Radnice za něj zaplatí 2,5 milionu korun.

„Podle aktuálního měření překračuje povolenou rychlost, která je stanovena na 70 kilometrů v hodině, každý pátý řidič. Věříme, že úsekové měření rychlosti neutěšenou dopravní situaci na této komunikaci zklidní,“ řekl tajemník havlíčkobrodského městského úřadu Václav Stejskal.

Tragické dopravní nehody se staly 13. května a 15. června. Při první se střetla čtyři auta včetně nákladních. Jeden člověk při ní zemřel a další čtyři se zranili. V červnu havarovala dvě auta. Spolujezdkyně v jednom z nich zemřela na místě, jeho řidič po převozu do nemocnice.

V budoucnu by v těchto místech mělo Ředitelství silnic a dálnic vybudovat okružní křižovatku. Na nový kruhový objezd se kromě Svatého Kříže napojí i obce Mendlova Ves a Ovčín. Podle předběžného harmonogramu by výstavba měla začít v roce 2024, kdy už bude v provozu jihovýchodní obchvat města.

„Než bude okružní křižovatka hotová, budeme rychlost řidičů důsledně kontrolovat měřením,“ potvrdil Stejskal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Google Maps

Štítky doprava, Havlíčkův Brod, Svatý Kříž, měření, rychlost, Václav Stejskal, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V místě tragických nehod u Svatého Kříže u Havlíčkova Brodu se bude měřit rychlost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.