Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Příští rok se zmodernizují zastávky MHD Chlumova, zmizí i provizorní přechod

Jedny z nejfrekventovanějších zastávek městské hromadné dopravy v Jihlavě čekají změny. Vedení radnice chce nechat zrekonstruovat přestupní uzel na zastávkách MHD Chlumova.

Technické řešení obou zastávek MHD Chlumova už neodpovídá potřebám moderní veřejné hromadné dopravy. Pokud se městu podaří získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), budou obě zastávky a navazující plochy upraveny tak, aby byly schopny i v budoucnu adekvátně plnit funkci významného přestupního uzlu MHD.

Počítá se také s vybudováním nových betonových ploch pro zastavení vozidel MHD a nájezdových obrubníků. „Současný provizorní přechod, který spojuje obě zastávky, bude nahrazen trvalým s dopravním ostrůvkem a nasvětlením,“ doplnil náměstek primátorky pro úsek rozvoje města Petr Ryška. Současně budou upraveny navazující přístupové komunikace pro pěší a obě zastávky MHD budou doplněny odpovídajícím mobiliářem.

Přestavba by se měla uskutečnit v roce 2022 a to v případě, že město dosáhne na dotaci z programu IROP. Náklady byly předběžně odhadnuty na pět milionů korun včetně DPH.

Rekonstrukce přestupního uzlu měla být původně součástí komplexního projektu revitalizace veřejného prostranství v jižní části ulice Havlíčkova. „Cílem bylo vytvořit příjemné místo pro jeho uživatele podél hlavní přístupové komunikace a zároveň reprezentativní vstup do centra města. Náklady ale byly odhadnuty na 37 milionů korun a případná dotace by byla pouze 6,8 milionů,“ vysvětlil Petr Ryška s tím, že město se proto rozhodlo zrekonstruovat zastávky v nezbytném rozsahu, který bude řešit jejich nevyhovující technický stav.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky doprava, Jihlava, zastávka, Chlumova, MHD, městská hromadná doprava, dotace, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští rok se zmodernizují zastávky MHD Chlumova, zmizí i provizorní přechod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.