Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výrazná sleva pro děti, v jihlavské MHD budou jezdit za dvě koruny denně

Zastupitelé 29. června 2021 schválili nový ceník jízdného v jihlavské městské hromadné dopravě, který by měl výrazně ulevit peněženkám rodin s dětmi. Děti do 14 let budou mít roční jízdné levnější o více než polovinu.

Dopravní podnik města Jihlavy chce od příštího školního roku do vozů nalákat víc dětí. Pro všechny děti ve věku 6-14 let, které nyní jezdí za 1 875 korun ročně, nachystal slevu 1 145 korun. Úpravy tarifu schválili jihlavští zastupitelé. Mladá rodina se dvěma školními dětmi ušetří ročně 2 290 korun. Město si od toho slibuje také zklidnění dopravy u škol. 

Roční žákovská jízdenka bude stát pouhých 730 korun. „Jízdným v této výši by se mohlo ulevit ranní dopravní špičce v Jihlavě a zklidnila by se doprava u škol před osmou hodinou,“ myslí si radní Jihlavy pro dopravu a poslanec Jaroslav Vymazal. Podle jeho slov má Jihlava jeden z nejmodernějších vozových parků v Evropě, v nových vozech je i připojení na wifi a je také velmi hustá síť linek. Je tak mnohem výhodnější jezdit hromadnou dopravou než auty. 

Touto změnou chce Dopravní podnik města Jihlavy zvýšit atraktivitu MHD pro žáky škol a začít si vychovávat cestující už od základní školy, a to nejen v ranních špičkách při dopravě do školy, ale i odpoledne, při cestě za svými koníčky, kamarády, na různé akce, kroužky apod. Při zakoupení ročního kuponu dětem rodiče nejenom ušetří, ale také zjednoduší odbavení ve voze.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik města Jihlava, jízdné, sleva, městská hromadná doprava, doprava, Dopravní podnik města Jihlavy, Jihlava, Jaroslav Vymazal, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrazná sleva pro děti, v jihlavské MHD budou jezdit za dvě koruny denně | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.