Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úleva pro centrum, sjezd z přivaděče na ulici Romana Havelky se dneska oficiálně otevřel

Dneska se oficiálně otevřel nový sjezd z přivaděče, chcete-li mimoúrovňová křižovatka s ulicí Romana Havelky, která umožní klidnější a plynulejší dopravu k obchodní zóně i sportovně-relaxačnímu areálu Český mlýn. Stalo se tak s měsíčním předstihem oproti původním plánům.

Stavba probíhala od konce října 2020. Na podzim se dělníci postarali především o terénní úpravy a postavili odvodnění. Letos na jaře stavaři vyprofilovali tvar nové silnice a vybudovali zcela novou světelnou křižovatku. Původní termín otevření byl stanoven na červenec tohoto roku, zhotovitel však stavbu předal o měsíc dříve.

Stavba sjezdu na ulici Romana Havelky vyjde přibližně na 33,3 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části i Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která podílela částkou cca 3 milionu korun včetně DPH.

Zhotovitelem stavby je firma Skanska, stavbu projektovala kancelář PRIS.

Díky rychlosti stavebních prací se podařilo na minimum zkrátit i střídavé vedení provozu světelnou signalizací jen jedním jízdním pruhem. To během velikonoční dopravní špičky způsobilo dopravní komplikace u nákupních center.

„Musím pochválit pracovníky odboru rozvoje města Jihlavy a zhotovitele, kterým se podařilo výbornou vzájemnou komunikací vše připravit a administrovat tak, že je důležitá silnice a křižovatka dokončena ve výrazném předstihu. Díky této stavbě se uleví mnoha silnicím a ulicím v Jihlavě," uvedl náměstek primátorky odpovědný za investice a rozvoj města Petr Ryška.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sjezd, přivaděč, Romana Havelky, výstavba, doprava, otevření, Roman Havelka, silnice, Jihlava, Skanska, Petr Ryška, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úleva pro centrum, sjezd z přivaděče na ulici Romana Havelky se dneska oficiálně otevřel | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.