Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dopravu na Vysočině komplikuje čerstvý sníh, D1 směrem na Brno byla uzavřena kvůli nehodě

, aktualizováno 18. března 2021, 8:42

Provoz na silnicích Vysočiny někde komplikuje čerstvý sníh, nasněžilo totiž ve všech okresech kraje. Některé úseky byly nad ránem pro kamiony hůře sjízdné, stalo se také několik nehod. Jedna z nich zastavila dopravu na dálnici D1 směrem na Brno.

Silničáři měli v terénu 79 sypačů, většina jich vyjela po třetí hodině ranní. Podle dispečera silničářů měly v noci a ráno problémy se sjízdností kamiony u Jitkova na Havlíčkobrodsku. "Teď je hlášený také úsek Bílek - Chotěboř, ale tam sypač jede, protože přednostně řešil Jitkov," řekl dispečer před 6:30. Hůř sjízdný byl také úsek Štoky - Dobronín na Jihlavsku.

U Jitkova sjel jeden z kamionů s návěsem mimo vozovku. Hasiči s jeho vyproštěním pomáhali po 6:00. O tři hodiny dřív zasahovali u nehody nákladního vozidla u obce Obrataň, řidič nákladního auta se zranil.

Dálnice D1 ve směru na Brno byla na Vysočině uzavřená kvůli nehodě na 127. kilometru. „Podle prvních informací se srazila tři auta,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Nehoda byla ohlášena před 6:30, stala se mezi Velkým Beranovem a Měřínem. K nehodě vyjeli pomáhat také profesionální hasiči. Na stejném místě dnes podle policejní mluvčí už jedno auto havarovala okolo 5:00.

Silnice jsou místy zledovatělé 

Zmíněný úsek byl otevřen před 9. hodinou. „V současné době je úsek s opatrností průjezdný, kolona, která zde vznikla, se rozjíždí. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti, plně věnovat pozornost provozu a být připravený zareagovat na případnou vzniklou situaci," dodává Kroutilová. 

Po sedmé hodině policisté přijali oznámení o střetu vozidla s vlakem u obce Vesce u Moravských Budějovic. Ke zranění osob nedošlo.

„Silnice na Vysočině jsou pokryté sněhem a na mnoha místech zledovatělé, je nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti. Je nutné, aby řidiči zejména přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky, adekvátně snížili rychlost jízdy, věnovali se plně řízení a dodržovali bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly," upozornila mluvčí Kroutilová. 

Podle meteorologů bude na Vysočině občas sněžit i během dne. Zatímco v noci teploty klesly k minus třem stupňům Celsia, odpoledne se budou pohybovat mezi jedním a čtyřmi stupni nad nulou.

Ohodnoť článek

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj ČTK, Policie ČR, HZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, havárie, Kraj Vysočina, Brno, Dálnice D1, okres Havlíčkův Brod, Chotěboř, Jitkov, Štoky, okres Jihlava, Dobronín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Vysočině komplikuje čerstvý sníh, D1 směrem na Brno byla uzavřena kvůli nehodě | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.