Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Problémy na D1. Silnice jsou namrzlé, hrozí nebezpečí smyku

, aktualizováno 14. ledna 2021, 7:27

Kvůli klimatickým podmínkám a také kvůli tomu, že v noci napadl další sníh, se řidiči na Vysočině museli i během noci potýkat s řadou problémů.

V noci byly kolem třetí hodiny největší problémy na dálnici D1, a to v úseku mezi 93. – 97. kilometrem ve směru jízdy na Prahu. „Řidiči kamionů zde z důvodu špatné sjízdnosti odstavili kamiony po sněhové vánici. Někteří nemohli v místě vyjet ve stoupání. Policisté na integrovaném operačním středisku komunikovali situaci se správcem komunikace. Úsek se podařilo ošetřit, aby byl pro kamiony sjízdný, kolem půl čtvrté nad ránem. Někteří řidiči ale zůstali na dálnici stát i poté, co se podařilo úsek zprovoznit,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov tyto řidiče museli budit a vyzývat je, aby z místa odjeli. „Apelujeme proto na všechny řidiče jedoucí po dálnici D1, aby dbali zvýšení opatrnosti a přizpůsobili rychlost jízdy aktuálním klimatickým podmínkám,“ vyzývá Čírtková.

Nebezpečné úseky s uježděnou vrstvou sněhu 

Problémy jsou na všech typech silnic v našem kraji, protože na silnicích leží vrstva sněhu a někde nemohou vyjet kamiony. Je proto nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti, protože silnice mohou být namrzlé a nebezpečí smyku hrozí také například na úsecích s uježděnou vrstvou sněhu.

„Je nutné, aby řidiči přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky, adekvátně snížili rychlost jízdy, věnovali se plně řízení, dodržovali bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly a v neposlední řadě vozidlo před započetí jízdy očistili od sněhu, včetně zajištění dostatečného výhledu z automobilu. Tuto povinnost jím ukládá zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ doplňuje na závěr mluvčí policistů.

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu

Také na Vysočinu konečně dorazilo tolik očekáváné sněžení a mráz. V takových chvílích by ale ani řidiči, kteří ráno spěchají do zaměstnání, neměli zapomenout na důkladné očištění auta.

Od dnešních pěti hodin do 6.30 policie přijala oznámení o sedmi dopravních nehodách, které se obešly bez zranění.

Aktuálně jsou problémy na dálnici D1, a to na těchto úsecích:  

 Na 80. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu stojí nákladní vozidlo, které nelze nastartovat, jinak úsek, kde stály nad ránem kamiony, je plně průjezdný bez omezení.

Na nájezdu z čerpací stanice na 111. kilometr ve směru na Prahu v 5:46 hořela zadní náprava u nákladního vozidla, který převážel osobní auta, požár je již uhašen a událost se obešla bez zranění.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sjízdnost, doprava, zima, počasí, silnice, D1, Dálnice D1, dálnice, Praha, Kraj Vysočina, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Problémy na D1. Silnice jsou namrzlé, hrozí nebezpečí smyku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.