Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

D1 u Větrného Jeníkova v noci zablokovala nehoda kamionu. Jeden řidič si poranil hlavu

Dálnici D1 do Brna v noci na dvě hodiny zastavila u Větrného Jeníkova nehoda kamionu, který zablokoval všechny jízdní pruhy. Druhý řidič v kabině skončil se zraněním hlavy v nemocnici. Objízdné trasy nebyly kvůli počasí možné, na místě se proto podle policie vytvořila stojící kolona. Nyní je tam dálnice průjezdná se zvýšenou opatrností a sníženou rychlostí 80 kilometrů za hodinu, sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková. Na Vysočině i dalších místech republiky sněží, některé silnice jsou kluzké či pokryté sněhem, řidiči tedy i dnes stejně jako ve středu musejí počítat s dopravními komplikacemi a jezdit maximálně opatrně.

Policisté přijali hlášení o nehodě na 105. kilometru dálnice ve směru na Brno hodinu po půlnoci. „Z dosud nezjištěných příčin zde havaroval kamion, který zůstal vzpříčený přes všechny jízdní pruhy. Provoz na dálnici D1 ve směru na Brno se zastavil. Řidič zranění neutrpěl, ale v kabině byl ještě druhý řidič, který utrpěl zranění na hlavě a byl z místa odvezen zdravotnickou záchrannou službou na ošetření do zdravotnického zařízení," uvedla Dana Čírtková. Objížďka nebyla možná, vozidla proto musela zůstat stát na dálnici.

Kolem třetí hodiny ráno se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu, o hodinu později byl provoz plně obnoven a kolona se začala rozjíždět. „Někteří řidiči kamionu ale zůstali spát ve svých vozidlech, proto je policisté museli budit, aby se kolona mohla rozjet," dodala policejní mluvčí.

Mezi 80. a 112. kilometrem dálnice byla kvůli kluzké vozovce snížena rychlost, dálnice je průjezdná se zvýšenou o opatrností.

Výstraha meteorologů na sněžení platí pro Vysočinu a další regiony v jihovýchodní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku do dnešních 07:00. Místy by mohlo napadnout až deset centimetrů mokrého sněhu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, nehoda, D1, zranění, Vysočina, Dálnice D1, havárie, dálnice, Větrný Jeníkov, Brno, úraz, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D1 u Větrného Jeníkova v noci zablokovala nehoda kamionu. Jeden řidič si poranil hlavu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.