Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Měření rychlosti na „Hosáku“: V tomto týdnu zkušební provoz, od nového roku naostro

Oficiální zahájení měření rychlosti na hosovském kopci se kvapně blíží. Ve středu dojde k definitivní kalibraci měřícího zařízení a do konce týdne se zde zahájí zkušební provoz. V lednu 2021 se pak pojede „naostro.“

Už na konci listopadu byly na hosovském kopci nainstalované sloupy, veřejné osvětlení, značky informující o měření rychlosti nebo vodorovné dopravní značení. Od prosince probíhala instalace samotného měřícího zařízení a jeho kalibrace a cejchování.

Vše míří ke zdárnému konci. „Ve středu 16. prosince dojde k definitivní kalibraci měřícího zařízení a současně provoz kamer ověří Český metrologický institut. Vše je připraveno ke spuštění měření. a ještě tento týden proto zahájíme zkušební provoz,“ upřesňuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Oficiální měření rychlosti v místě odbočky do Hosova bude zahájeno ihned po obdržení potvrzených metrologických protokolů. „Předpokládáme, že to bude během ledna 2021,“ doplnil Daněk.

FOTO: Na „Hosáku“ vrcholí přípravy na úsekové měření rychlosti. Zahájeno bude ještě asi letos

Na silnici II/602 na výpadovce z Jihlavy ve směru na Pelhřimov jsou v plném proudu přípravy na spuštění úsekového měření rychlosti, konkrétně jde o úsek v místě u odbočky do Hosova, kde se nachází zastávka autobusové linkové dopravy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky měření, úsek, Hosov, II/602, rychlost, Český metrologický institut

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měření rychlosti na „Hosáku“: V tomto týdnu zkušební provoz, od nového roku naostro | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.