Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SJÍZDNOST: Řidiči na Vysočině musí být maximálně opatrní. Klouže i dálnice D1

, aktualizováno 3. prosince 2020, 7:10

Dopravu na Vysočině dnes zkomplikovalo první významnější sněžení letošní zimy. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Sněžit začalo okolo 03:00 na Pelhřimovsku a sněhové přeháňky se postupně posouvají napříč celou Vysočinou, řekl Dalibor Tomšů z dispečinku krajské správy a údržby silnic. Na kluzkou vozovku a sníh na dálnici D1 upozorňuje řidiče i státní Ředitelství silnic a dálnic.

Upravit silnice vyjelo v kraji nejprve asi 60 sypačů se solí. „Teď se přidávají i inerty. Z Pelhřimovska se sněžení přesunulo na Jemnicko. Šlo to pod úhlem 45 stupňů krajem Vysočina," řekl Dalibor Tomšů. Všechny silnice jsou ale podle něho s opatrností sjízdné. Problematický je třeba úsek sinice I/38 Dlouhá Brtnice - Hladov, kde zůstal stát kamion. Sypače tam po 06:00 zamířily už podruhé.

Na D1 jsou řidiči varováni před sněžením a kluzkou vozovkou mezi 50. a 120. kilometrem. Přitom okolo 90. kilometru u Humpolce ještě neskončila letošní část modernizace dálnice a auta tam vjíždějí do zúžení.

Dopravní problémy jsou podle informací od hasičů třeba na Třebíčsku, kde se krátce před půl sedmou srazil autobus s osobním autem. Konkrétně to bylo u Vladislavi. Další nehoda, tentokrát dvou aut, se stala kolem 6:45 u Kožichovic. 

Podle Českého hydrometeorologického ústavu může být dnes sněžení na Vysočině přechodně i vydatnější a nejvyšší denní teploty nepřekročí nulu. V noci nohou být srážky spíš smíšené, někde s mrznoucími mlhami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sjízdnost, počasí, silnice, Vysočina, Kraj Vysočina, dálnice, Dálnice D1, okres Pelhřimov, Ředitelství silnic a dálnic, Český hydrometeorologický ústav, Dlouhá Brtnice, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Řidiči na Vysočině musí být maximálně opatrní. Klouže i dálnice D1 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.