Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na opravované D1 Humpolec - Větrný Jeníkov v neděli skončí omezení

Na opravovaném úseku dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem bude doprava koncem týdne stahovaná do jednoho jízdního pruhu kvůli změně dopravního značení. Omezení tam skončí do nedělních 18:00. Pak už bude dálnice mezi exity 90 a 104 volně průjezdná, řekl dnes mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Kvůli dokončovacím pracím se na tuto část D1 dělníci vrátí ještě na jaře.

Směrem na Prahu auta mezi Větrným Jeníkovem a Humpolcem budou jezdit v jednom jízdním pruhu, a to od dnešního poledne do nedělních 12:00. Ve směru na Brno bude kvůli odstraňování dočasných svodidel a provizorního dopravního značení doprava stahovaná do jednoho pruhu od sobotních 06:30 do 18:00 v neděli. „Termín odstraňování byl vybrán s ohledem na víkendové nižší dopravní intenzity," uvedl mluvčí Jan Studecký.

Na D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem už je položený nový cementobetonový kryt vozovky. „Na jaře příštího roku budou provedeny pouze dokončovací práce ve středním dělicím pásu mezi kilometry 90 a 98," uvedl Studecký.

Na D1 mezi Prahou a Brnem budou stavbaři do konce měsíce ještě pracovat na mostech u Hvězdonic a ve Velkém Meziříčí. Na posledním opravovaném úseku dálnice mezi Koberovicemi na 81. kilometru a Humpolcem by podle ŘSD měly pro letošek stavební práce skončit do 6. prosince. Celá oprava dálnice by měla být hotová v říjnu 2021, začala v roce 2013.

Hotovo mělo být původně už vloni 

Úsek mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem opravuje od loňska firma Skanska. Minulý rok práce stály 640 milionů korun bez daně, letošní zakázka je bez daně za 1,398 miliardy korun, uvedlo ŘSD.

Téměř 14 kilometrů dlouhý úsek dálnice měl původně být hotový už vloni. Stavební práce tam začaly v březnu 2018. Zakázku za 1,75 miliardy korun tehdy dostalo sdružení tvořené českou firmou Geosan Group, italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy. Stavba ale nabrala zpoždění a protáhla se do zimy, při sněžení se tam tvořily kolony. Smlouva se stavbaři byla nakonec zrušená. ŘSD pak zakázku rozdělilo do dvou částí.

Ohodnoť článek

Štítky stavby, silnice, dálnice, D1, ŘSD, Vysočina, omezení, Humpolec, Větrný Jeníkov, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Praha, Brno, Skanska, Generali Česká pojišťovna, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravované D1 Humpolec - Větrný Jeníkov v neděli skončí omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.