Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dočká se konečně ulice Jiřího z Poděbrad? Během příštího roku se zvládne opravit i zprůjezdnit

Město Jihlava se bude snažit během příštího roku dokončit opravu ulice Jiřího z Poděbrad. Ta započala už na podzim 2018, ale kvůli havarijnímu stavu kanalizace a vleklým vodohospodářským sporům se stavební práce a dokončení díla stále odkládaly.

Blýská se ale na lepší časy. Město Jihlava bude od roku 2021 vlastníkem této problémové kanalizace a bude do ní moct investovat. Původní oprava ulice Jiřího Poděbrad počítala pouze s opravou povrchu vozovky, odbor dopravy měl zpracovanou patřičnou projektovou dokumentaci. Později se však zjistilo, že je v havarijním stavu kanalizace, což plány značně narušilo.

Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko (SVAK), který od roku 2012 spravuje jihlavské vodohospodářské sítě, měl projekt na jednotnou kanalizaci na společné odvádění splaškových i dešťových vod. „Nyní už však není možné budovat společnou kanalizaci a je potřeba na nových stavbách stavět oddělenou dvojitou kanalizaci. Je tedy potřeba vybudovat zvlášť potrubí na dešťovou vodu a zvlášť na odpadní vodu,“ uvedl radní města pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Po letech právních sporů o vydání vodohospodářského majetku města došlo v létě ke kýžené dohodě. „Město tam chce mít kanály minimálně na 100 příštích let, proto je hodlá udělat pořádně, správně a v souladu s aktuálními požadavky,“ doplnil Vymazal.

Bude se proto muset zpracovat nová projektová dokumentace. O tomto postupu bude 3. listopadu hlasovat městské zastupitelstvo zároveň se změnou názvu této stavební akce. Pokud to zastupitelé schválí, tak hned nejbližší jednání Rady města ve čtvrtek 5. listopadu se bude schvalovat zadání zpracování projektové dokumentace na dvojitou kanalizaci. Až poté bude možné stanovit cenu díla.

„Předpokládáme, že projekt budeme mít do jara a se začátkem stavební sezóny 2021 budeme mít platné stavební povolení a začneme s výstavbou,“ doplnil Jaroslav Vymazal. Do konce roku 2021 tak chce mít město ulici Jiřího z Poděbrad nově opravenou a zprůjezdněnou.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jiřího z Poděbrad, kanalizace, oprava, Jihlava, projektová dokumentace, Jaroslav Vymazal, Poděbrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dočká se konečně ulice Jiřího z Poděbrad? Během příštího roku se zvládne opravit i zprůjezdnit | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.