Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

INFO PRO ŘIDIČE: Stavba obchvatu Beranova si vyžádá úplnou uzavírku. Pokládat se bude poslední asfalt

Od soboty 17. října bude úplně uzavřen stávající semaforový úsek na začátku stavby obchvatu II/353 Velký Beranov v úseku Helenín – Nové Domky. Důvodem je finální pokládka obrusné asfaltové vrstvy na celou šířku vozovky. Uzavírka je povolena na tři dny, tedy až do nočních hodin v pondělí 19. října, ale dodavatel stavby udělá vše pro to, aby uzavírka trvala jen nezbytně nutnou dobu – předpoklad je zhruba jeden den. Rozhodujícím faktorem bude počasí.

Do Vánoc (zejména v průběhu listopadu) budou ještě na celé trase obchvatu cca 3-4 pracovní místa, kde bude v konkrétních časech krátkodobé lokální omezení dopravy (bez semaforů, pouze omezená rychlost a zúžení obousměrného provozu). V místě mostů na začátku trasy bude ještě z důvodu dokončujících prací souvislejší omezení rychlosti.

V ideálním případě by mohly být neděle a pondělí pouze rezervou pro případ zmíněné nepřízně počasí. Po dokončení prací bude zhotovitel ihned úplnou uzavírku odstraňovat a budou kontaktováni dopravci veřejné dopravy o možnosti opětovného průjezdu.

Objízdná trasa pro linkové autobusy, MHD a dopravní obsluhu bude vedena přes Malý Beranov, pro veškerou ostatní dopravu přes D1 mezi exity 112 Jihlava a 119 Velký Beranov (v tomto úseku je po dobu uzavírky možno dálnici využít bez zpoplatnění, tj.i bez dálniční známky).

Do Vánoc (zejména v průběhu listopadu) budou ještě na celé trase obchvatu cca 3-4 pracovní místa, kde bude v konkrétních časech krátkodobé lokální omezení dopravy (bez semaforů, pouze omezená rychlost a zúžení obousměrného provozu). V místě mostů na začátku trasy bude ještě z důvodu dokončujících prací souvislejší omezení rychlosti.

FOTO: Obchvat Velkého Beranova už se rýsuje. Řidiči ho poprvé otestují 30. října

Stavba obchvatu Velkého Beranova, která byla zahájena 1. března 2019, jde podle plánovaného harmonogramu. Práce jdou už do finále tak, aby ho mohli řidiči poprvé otestovat už v pátek 30. října. Stavba na silnici II/353 patří mezi největší v Kraji...

Převedení veřejného provozu a spuštění trasy obchvatu Velkého Beranova proběhne dle předpokladů v pátek 30. října 2020 kolem 13. hodiny. „Prakticky to bude znamenat zaslepení trasy na Nové Domky v konci semaforového úseku a pokračování už po novém velkém mostě a dále po obchvatu. Pouze pro linkové autobusy i MHD a dopravní obsluhu včetně části obyvatel Nových Domků bude umožněno dále použít už novou odbočku na Nové Domky a přes hráz rybníka na stávající II/602 v Nových Domcích, a to obousměrně. Kompletně bude tato komunikace po hrázi rybníka dokončena a pro veřejnost v plném rozsahu otevřena přibližně na Mikuláše,“ informoval Karel Liška z odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, Velký Beranov, stavba, doprava, Helenín, Vánoce, Karel Liška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

INFO PRO ŘIDIČE: Stavba obchvatu Beranova si vyžádá úplnou uzavírku. Pokládat se bude poslední asfalt | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.