Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Lepší dostupnost z průmyslového centra. Při instalaci protihlukových stěn se otevře i starý sjezd na Pávov

Obyvatelé Pávova se mohou těšit na lepší dostupnost autem z blízkého průmyslového centra. Zastupitelé města na jednání 21. září odsouhlasili spolupráci Jihlavy a Ředitelství silnic a dálnic ČR při stavbě protihlukové stěny na silnici I/38, včetně vybudování napojení na Pávov.

Za tímto účelem uzavřelo město s Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR) smlouvu o spolupráci, jejímž předmětem je zejména dohoda týkající se zpracování projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro stavební povolení, zpracování zadávací dokumentace, a to na celou stavbu, zajištění výběru zhotovitele stavby, zajištění archeologického průzkumu a dohledu, činností technického dozoru investora, činností autorského dozoru a činností koordinátora BOZP

„V rámci záměru ŘSD ČR, kterým je výstavba protihlukových stěn podél komunikace I/38 v oblasti Pávova pro zajištění naplnění hlukových limitů, město zajistí stavební úpravu a otevření sjezdu na Pávov,“ uvedla Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

ŘSD ČR bude v pozici hlavního inženýra stavby.  Stavební náklady bude jak město, tak i ŘSD ČR, hradit na základě samostatných faktur, na základě samostatných smluv o dílo, a to v souladu s rozdělením stavebních objektů tak, jak bylo rozdělení dohodnuto ve smlouvě o spolupráci.

„Nestavební náklady pak budou hrazeny s odpovídajícím procentním podílem vycházejícím z rozdělení nákladů stavby. Rozpočet stavby není prozatím upřesněn, náklady města jsou  pouze odhadovány mezi 15-20 miliony korun,“ vyčíslila Aneta Hrdličková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky sjezd, Pávov, stavba, doprava, dostupnost, Ředitelství silnic a dálnic, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lepší dostupnost z průmyslového centra. Při instalaci protihlukových stěn se otevře i starý sjezd na Pávov | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.