Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na D1 u Humpolce budou v noci uzavírky kvůli stavbě mostů

Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Koberovicemi dnes začnou noční uzavírky kvůli stavbě mostů. Od 21 hodin budou stavbaři postupně osazovat deset nosníků na 88,4. kilometru. Auta bude policie zastavovat v jednom a pak v druhém směru vždy na 20 minut. Práce by měly skončit do nedělních 10 hodin. Ve stejném úseku D1 budou krátkodobé uzavírky i z neděle na pondělí. Objízdné trasy nebudou stanoveny.

Auta budou při uzavírkách zůstávat na dálnici. „Policisté v daných dobách vždy provoz nejdříve zpomalí a poté zcela zastaví," uvedla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. V noci na neděli tam budou policisté z dálničního oddělení z Velkého Beranova hlídkovat na šesti stanovištích.

Dálnici mezi exity 81 Koberovice a 90 Humpolec opravuje Eurovia CS od loňského podzimu. Podle webu ŘDS by stavební práce za 1,097 miliardy korun bez daně měly skončit na podzim 2021.

Dělníci budou nosníky osazovat přes obě poloviny dálnice. Kvůli osazení prvního nosníku bude dnes dálnice zavřená na 20 minut v levé části, tedy směrem na Prahu. „Uzavírka bude provedena takto celkem pětkrát na levé části dálnice a poté pětkrát na pravé části dálnice," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Od nedělních 21 hodin do pondělního rána bude na D1 mezi Humpolcem a Koberovicemi podobně brzdit dopravu montáž nosníků mostu na 83. kilometru. Krátkodobých uzavírek by kvůli tomu mělo být ale jen šest, tedy tři v každém směru jízdy.

Foto garaz.cz | Zdroj ČTK

Štítky ČR, silnice, stavby, D1, most, Dálnice D1, Humpolec, dálnice, Koberovice, Eurovia CS, Ředitelství silnic a dálnic, Velký Beranov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na D1 u Humpolce budou v noci uzavírky kvůli stavbě mostů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.