Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli beranovskému obchvatu je doprava svedena na provizorní most, nesmějí sem kamiony

V souvislosti s budováním obchvatu Velkého Beranova a zprovozněním provizorního mostu se na základě instalovaných značek na silnici II/602 zakazuje vjezd nákladním vozidlům jejichž hmotnost přesahuje 12 tun. Protože se neukáznění řidiči kamionů na místě stále vyskytují, hlídkuje a pokutuje zde policie.

Pro vozidla nad 12 tun je stanovena objízdná trasa a na zákaz vjezdu jsou řidiči v dostatečném předstihu upozornění dopravními značkami. I přesto někteří řidiči kamionů tento zákaz nerespektují a daným úsekem projíždějí. Na dodržování zákazu proto nyní mnohem častěji dohlížejí policisté, kteří se přísnými sankcemi za porušení zákazu vjezdu snaží zvýšit dopravní kázeň na této silnici tak, aby bylo možné plynule pokračovat ve výstavbě obchvatu.

Průjezd nákladních vozidel s hmotností nad 12 tun by byl velice nebezpečný zejména v dalším období, kdy od včerejšího dne je doprava svedena na provizorní ocelový most, po kterém bude v rámci dopravního řešení vedena veškerá doprava. Pokud by přes mostní provizorium projížděla nákladní vozidla s hmotností nad 12 tun, mohlo by dojít k poškození statiky mostu a tím by bylo ohroženo jeho používání.

Proto v místě pravidelně hlídkují policisté a všichni neukáznění řidiči musí počítat s přísnými sankcemi v případě porušení zákazové značky. Policisté mohou za zjištěný přestupek řidiči uložit v příkazním řízení pokutu až dva tisíce korun. Každý řidič musí počítat s tím, že se v místě otočí a bude se vracet na objízdnou trasu.

Stavba obchvatu Velkého Beranova je pro region v tuto chvíli jednou z nejdůležitějších dopravních investic, navíc u ní striktně dbáme na dodržování časového harmonogramu, jakékoli neočekávané vyvolané komplikace mohou zásadním způsobem ovlivnit dokončení.  Dodržování omezení průjezdu pro těžkou dopravu v místě stavby je pro nás nejen nyní, ale především v dalších měsících klíčové," říká Jitka Svatošová, tisková mluvčí Kraje Vysočina.

Semaforové omezení v tomto úseku bude trvat až do zprovoznění celého obchvatu Velkého Beranova, tedy do přelomu října a listopadu letošního roku. Provoz na mostním provizoriu by měl být ukončen předběžně v polovině září a převeden provizorně na nově vybudovaný most s pokračováním po staré komunikaci do Nových Domků. Plnohodnotný obousměrný provoz spolu se zprovozněním celého obchvatu Velkého Beranova by měl být obnoven 1. listopadu 2020.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, obchvat, Velký Beranov, nákladní automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli beranovskému obchvatu je doprava svedena na provizorní most, nesmějí sem kamiony | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.